PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

15
Març
2019

La Vela de Ca l’Estruch acollirà dilluns el lliurament del Premi Sambori Òmnium 2019 del Vallès Occidental

Hi participaran unes 300 persones de diferents centres educatius de la comarca

La Vela de Ca l’Estruch acollirà dilluns el lliurament del Premi Sambori Òmnium 2019 del Vallès Occidental

La Vela, instal·lada a l’equipament municipal de Ca l’Estruch, acollirà, el dilluns 18 de març, a les 15.30 h, el lliurament del Premi Sambori de la demarcació del Vallès Occidental. Es preveu que hi assistiran unes 300 persones de diferents centres educatius de tota la comarca. Els guanyadors, juntament amb els altres premiats de les altres demarcacions, optaran al Premi Sambori Òmnium Catalunya 2019.

L’acte comptarà amb l’actuació d’Ángel de Miguel García i la companyia Planeta Trampolí. Es tracta d’un artista de circ nascut a la nostra ciutat, resident a La Vela, que té una àmplia trajectòria com a professor de les escoles de circ juvenil de l'Ateneu de Nou Barris i de l’escola de les arts del circ Rogelio Rivel, totes dues de Barcelona.

Els guanyadors són alumnes dels centres educatius següents: Vedruna El Carme, Sant Nicolau i Escola Arraona de Sabadell, Escola Tabor de Santa Perpètua de Mogoda, Montcau - La Mola de Matadepera, Regina Carmeli de Rubí, Montserrat de Cerdanyola del Vallès i Andersen, Tecnos i Cingle de Terrassa. Aquesta activitat forma part del programa Ciutat i Escola.

El premi literari amb més participants de tot Europa

El Sambori és l’únic premi de narrativa en català dirigit als centres educatius dels Països Catalans. S’adreça als alumnes de primària, secundària i batxillerat i té com a objectius promoure la participació en un projecte comú i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres.

Des del 2006, Òmnium Cultural organitza i impulsa el Premi Sambori Òmnium a Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord, en coordinació amb la Fundació Sambori, que organitza aquest concurs des del 1998 al País Valencià.

La participació en aquest premi ha anat en augment any rere any i en l’edició passada es va arribar a la participació total de 130.000 alumnes, una xifra que el converteix en el premi literari escolar amb més participació d’Europa.

El nom del sambori (o xarranca) ve d'un joc de carrer per a nenes i nens i va ser escollit per les associacions convocants del primer premi, perquè es tracta d'un joc popular que es juga a totes les comarques de la parla catalana i arreu del món.