PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

10
Juliol
2017

La xarxa de punts de venda de la TUS creix amb més comerços adherits

Dels 48 punts, 25 són establiments comercials, on es poden adquirir els abonaments T-10, T-Mensual i T-Mensual Jove

La xarxa de punts de venda de la TUS creix amb més comerços adherits

La nova xarxa de punts de venda de títols de transport de TUS amplia el número de llocs on es podran comprar títols per viatjar en els autobusos. A partir d’ara hi haurà 48 punts, dels quals 25 són comerços locals, situats a diferents barris de la ciutat, amb un horari més ampli que les oficines bancàries. A més, els comerços venen no només l’abonament T-10, sinó també el T-Mensual i el T-Mensual Jove, per fer més còmode l’accés a aquests títols bonificats.

La xarxa consta, així, de 48 punts, distribuïts en 22 oficines bancàries (on es pot adquirir el T-10), 25 establiments comercials (on es poden comprar els abonaments T-10 i els mensuals, tret d’El Corte Inglés, on només s’ofereix el primer) i l’Oficina de Mobilitat.

Precisament a l’Oficina de Mobilitat, la setmana passada hi van començar unes obres que milloraran l’accessibilitat, l’espai interior, la capacitat d’atenció als usuaris i la facilitat en l’adquisició dels títols amb el pagament amb targeta de crèdit ja operativa des del passat més d’abril.

L’Ajuntament i la TUS iniciaran properament una campanya d’informació per comunicar als usuaris les millores en el servei i la ubicació dels punts de venda. La informació es trobarà fàcilment als autobusos, parades, aplicació mòbil i web de TUS i de l’Ajuntament de Sabadell.

Cal recordar que les noves T-Mensual i la T-Mensual Jove són vàlides durant 30 dies consecutius a partir de la primera vegada que es fan servir. Proporcionen un nombre il·limitat de viatges durant aquest període. D’aquesta forma, l’usuari no ha d’esperar a final de mes per gaudir d’un títol de transport bonificat. Es pot avançar la compra de targetes per mesos posteriors i activar-les quan es desitgi, sense haver de desplaçar-se mensualment.

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha assenyalat que “volem disposar d’una xarxa de transport públic de qualitat i per això continuem implementant diferents millores. Una de les mesures és fomentar la compra dels abonaments mensuals, reduint el cost, canviant el sistema d’activació i validació i facilitant l’accessibilitat als títols amb l’ampliació de la xarxa de punts de venda”.

Augment del 2,53% de viatges

El resultat de les millores en el transport públic realitzades els darrers dos anys es reflecteix en l’evolució de les dades de viatges. L’any 2016 va haver un increment de 320.182 validacions respecte a l’any anterior, el que suposa un augment del 2,53% i un nombre total de validacions de 12.983.251. Aquesta evolució positiva s’està mantenint durant el primer quadrimestre de 2017, on s’ha aconseguit un increment de 171.688 validacions respecte al mateix període de l’any 2016, el que suposa un augment del 3,82%. Es preveu que al llarg de l’any es mantindrà aquesta tendència positiva.

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha destacat que “la millora en el transport públic és una aposta del Govern municipal, que treballa per a un sistema de mobilitat sostenible i socialment equitatiu”. També ha afegit que “la renovació de la flota que hem iniciat també ha de permetre millorar el confort, la qualitat del servei i la reducció de les emissions”.

En paral·lel a aquestes actuacions de major rellevància, durant el 2016 i 2017 s’han realitzat millores puntuals en el servei, com l’adquisició de plataformes per a parades d’autobús, instal·lació de bancs en parades on no hi ha espai per a marquesines, instal·lació de nous panells informatius de temps d’arribada, adequació d’entorns de les parades i millores en la senyalització.

Reconeixements

D’altra banda, la TUS ha estat reconeguda en la primera edició dels Reconeixements CoopCat 2017 en la categoria d’emprenedoria. Se li ha distingit el fet que treballi sobretot en els àmbits de la innovació de serveis i dels processos. Aquest reconeixements és una iniciativa de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, que busca premiar i posar en valor la bona feina que fan les cooperatives catalanes.