PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

10
Desembre
2020

Lectura dramatitzada sobre la vida i la mort de Francesc Layret, al Museu d’Història

Un text de Maria Aurèlia Capmany, a càrrec de Tres Homes Grossos

Lectura dramatitzada sobre la vida i la mort de Francesc Layret, al Museu d’Història

Demà, divendres 11 de desembre, a 2/4 de 7 de la tarda, al Museu d’Història de Sabadell (MHS) tindrà lloc la lectura teatralitzada de l’obra Preguntes i respostes sobre la vida i la mort de Francesc Layret, advocat dels obrers de Catalunya, de Maria Aurèlia Capmany, a càrrec de la companyia local Tres homes Grossos.

Aquesta activitat forma part del programa d’actes que l’Ajuntament, Òmnium, el Memorial Lluís Companys, el Col·legi de l’Advocacia i Sabadell per la República han organitzat per commemorar que el 30 de novembre passat va fer cent anys de l’assassinat de l’advocat laboralista Francesc Layret.

A més, el MHS està preparant l’exposició commemorativa “Francesc Layret, diputat per Sabadell. El fil roig del catalanisme”, en la qual es farà un repàs a la vida d’aquest advocat que va defensar els treballadors i va perseguir la construcció d'una força política catalanista que representés la classe obrera.

També s’hi explicarà la seva tasca parlamentària com a diputat per Sabadell i molt especialment les seves darreres 36 hores de vida, vint de les quals se les va passar a la nostra ciutat que pistolers de la patronal l’assassinessin.