PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

21
Desembre
2017

Les biblioteques es converteixen en bibliolabs per celebrar el Nadal

Acullen tallers i activitats de creació, experimentació i innovació, emmarcades en el nou projecte BiblioLab, impulsat per la Diputació de Barcelona

Les biblioteques es converteixen en bibliolabs per celebrar el Nadal
Les biblioteques es converteixen en bibliolabs

Les biblioteques municipals de Sabadell proposen diverses activitats per celebrar el Nadal a la ciutat. La més innovadora és que es converteixen en bibliolabs, seguint un canvi de model basat en la creació de coneixement i la innovació ciutadana, impulsat per la Diputació de Barcelona.

Durant el darrer trimestre tant les biblioteques de la ciutat, com les de la resta de la demarcació de Barcelona, han iniciat una línia de programació d’activitats relacionades amb la creació i l’experimentació, que complementen la funció educativa, social i de promoció de la lectura i el coneixement del servei de biblioteca. Totes les accions vinculades al projecte BiblioLab tenen per objectiu impulsar el desenvolupament individual i col·lectiu a través de l'aprenentatge dinàmic, la creativitat i la innovació, i promoure la participació, tot situant l’experimentació en el centre del model d’aprenentatge.

BiblioLab a Biblioteca Vapor Badia

·      ESPURNES. Taller infantil que tindrà lloc el 27 de desembre, a les 17.30 h, per a nens i nenes de 6 a 12 anys, amb inscripció prèvia. És un taller científic infantil en què s'introdueix el concepte d'electricitat i els infants aprendran a comprovar els efectes de diferents camps elèctrics.

·      DESCOBREIX ELS INSECTES. Taller infantil que tindrà lloc el 2 de gener de 2018, a les 17.30 h, per a nens i nenes de 6 a 12 anys, amb inscripció prèvia. És un taller pràctic guiat per un monitor, per observar, tocar i descobrir els insectes.

·      CREATIVITAT AMB MAKEY-MAKEY. Tindrà lloc el 3 de gener del 2018, per a nens, nenes i joves de 8 a 14 anys, amb inscripció prèvia. És un taller en què, per mitjà de la creació d’un dispositiu que converteix qualsevol material conductor en un comandament, els infants aprendran electricitat i electrònica.

·      BEE-BOT. Taller infantil que tindrà lloc el 4 de gener del 2018, a les 17 h, per a nens i nenes de 5 a 7 anys, amb inscripció prèvia. El Bee-Bot és un robot en forma d’abella amb el qual els infants aprendran el control, el llenguatge direccional i els fonaments de la programació. Només es permet l’entrada d’un adult per infant.

·      CODE CLUB: INICIACIÓ A LA PROGRAMACIÓ INFORMÀTICA. Taller infantil que tindrà lloc de l’11 de gener al 22 de març de 2018, els dijous, de 18 a 19.30 h. És un taller per a nens i nenes de 10 a 12 anys (5è i 6è de primària). Cal inscripció prèvia. El Codeclub és una activitat gratuïta per aprendre els fonaments bàsics de la programació informàtica i crear els teus propis videojocs amb Scratch.

Altres activitats

·      FANALETS DE REIS. Conte i taller de fanalets per a infants i famílies, amb l’objectiu de rebre els Reis a Sabadell. A partir de 4 anys. Cal inscripció prèvia. Biblioteca de la Serra, el 19 de desembre, a les 18 h. Biblioteca Vapor Badia, el 19 de desembre, de 17 h a 19 h. Biblioteca de Ponent, el 20 de desembre, de 17.30 a 18.30 h. Biblioteca dels Safareigs, el 21 de desembre, a les 18 h. Biblioteca del Sud, el 21 de desembre, a les 18 h. Biblioteca del Nord, el 22 de desembre a les 18 i a les 19 h.

·      SOPA DE PEDRES I ALTRES CONTES CAPGIRATS. CINEMA INFANTIL. Biblioteca Vapor Badia, el 28 de desembre, a les 17:30 h. Per a nens i nenes infants de 3 a 8 anys. Acompanyats d’un adult. Una sessió de petits films que adapten de forma original contes populars i costums universals.

·      CLUB DE LECTURA INFANTIL. INSCRIPCIONS OBERTES. Biblioteca Vapor Badia. Comença: 25 de gener de 2018, cada darrer dijous de cada mes, de 18 a 19 h. Per a nens i nenes de 9 a 11 anys. Cal inscripció prèvia. El club de lectura és un lloc de trobada per a infants amb interès per la lectura i que volen compartir opinions, crítiques i recomanacions literàries amb altres nens i nenes de la seva edat. Les sessions combinen jocs, sortides i dinàmiques al voltant de la lectura.

·      LA PENYA DEL POPIS. CLUB DE LECTURA INFANTIL. Inscripcions obertes a la Biblioteca del Sud. Horari: els dimarts o dimecres de cada mes, cada quinze dies, a les 18 h. Per a nens i nenes de 7 a 11 anys. Cal inscripció prèvia. La Penya del Popis proposa un munt d'aventures, emocions i rialles amb la tria que fa, cada any, la mascota de la biblioteca.

·      BEVEDORS DE CONEIXEMENTS. CLUB DE LECTURA INFANTIL. Inscripcions obertes a la Biblioteca del Sud. Horari: un dijous al mes a les 18 h. Per a nens i nenes de 10 a 12 anys. Cal inscripció prèvia. Per què el cel és blau? Quin era el dinosaure més petit? Per què les setmanes comencen en dilluns? Quants ossos tenim al cos? Per què no podem volar? Totes aquestes preguntes i moltes d'altres tindran resposta si t'apuntes al nou club de lectura per a nens i nenes intrèpides i amb ganes d'aprendre a resoldre problemes i a relacionar-nos millor amb el nostre entorn.

Dies d’obertura de les biblioteques per Nadal

D’altra banda, la Biblioteca Vapor Badia estarà oberta del 27 de desembre al 5 de gener de 2018. La resta de biblioteques de la ciutat tancaran del 25 de desembre al 7 de gener.

Més informació