PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

15
Octubre
2018

Les biblioteques municipals homenatgen Montserrat Abelló, en la presentació dels clubs de lectura d’aquesta temporada

Tindrà lloc aquest dimecres, a la Biblioteca Vapor Badia, a càrrec dels sabadellencs Mirna Vilasís i Xavi Múrcia

Les biblioteques municipals homenatgen Montserrat Abelló, en la presentació dels clubs de lectura d’aquesta temporada

El dimecres 17 d’octubre, a 2/4 de 7 de la tarda, a la Biblioteca Vapor Badia, se celebrarà l’acte inaugural dels clubs de lectura organitzats per les biblioteques municipals de Sabadell (BiMS) aquesta temporada. L’acte, que és obert a tothom, servirà perquè els conductors dels diferents clubs presentin les novetats d’enguany.

A continuació, i amb motiu de la commemoració de l’Any Montserrat Abelló 2018, tindrà lloc l’espectacle Espero meravelles. Inclou tretze poemes d’Abelló, cantats per Mirna Vilasís i musicats per Xavi Múrcia, tots dos sabadellencs; versos que Vilasís trasllada a les cristal·lines aigües del folk, el jazz i la cançó d’autor. L’acte s’organitza en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Montserrat Abelló i Soler (Tarragona, 1918 - Barcelona, 1914) va ser una poeta i traductora catalana.Com a poeta, destaquen els seus llibres Vida diària, Foc a les mans, Dins l’esfera del temps i Memòria de tu i de mi. Com a traductora, es va especialitzar en versions de poetes anglosaxones. Va obtenir el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i el Premi Nacional de Cultura.

Clubs per a totes les edats

En els darrers cinc anys les biblioteques han triplicat l’oferta de clubs de lectura. Enguany s’estrenen tres clubs: una sobre lectura LGTBIQ+ a la Biblioteca del Sud, un altre sobre música clàssica i lírica a la Biblioteca Vapor Badia i un darrer sobre serièfils, també a la biblioteca del centre. D’altra banda, s’han anat consolidant diversos clubs temàtics, bona part dels quals s’organitzen gràcies a l’aportació i la col·laboració de nombroses entitats de Sabadell.

Finalment, també cal destacar que hi ha oferta per a totes les edats, amb clubs infantils a les biblioteques Vapor Badia, del Nord, del Sud i de Ponent i dos clubs de lectura juvenil a la Biblioteca Vapor Badia. Per exemple un curs de lectura juvenil per a nois i noies nascuts el 2006 i el 2007 i un altre, Obrim parèntesi, per a nascuts entre el 2002 i el 2005 a la Biblioteca Vapor Badia Com també s’ofereix Lletres, somnis i rock’n’roll, per a infants nascuts el 2008 i el 2010, i Premi “Atrapallibres”, per a nascuts el 2007 i el 2009.

Clubs de lectura de les BiMS