PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

28
Juliol
2017

Les concessions de sepultures al Cementiri ja es poden renovar per menys temps

D’altra banda, properament s’iniciarà el procés de reversió a l’Ajuntament d’algunes de les sepultures amb concessions caducades i titulars difunts

Les concessions de sepultures al Cementiri ja es poden renovar per menys temps

Amb la voluntat d’adequar-se més a la realitat actual i de donar una millor resposta a les necessitats a la ciutadania, el Govern de Sabadell ha impulsat la modificació de l’Ordenança Fiscal que regula el Cementiri municipal. En aquest marc, recentment ha quedat definitivament aprovada la modificació puntual relativa als terminis de concessió dels drets funeraris. Amb el canvi, els titulars de la concessió de sepultures ja poden optar per renovar-les per un període més curt.

Segons la modificació, a partir d’ara la renovació de la concessió de nínxols i columnaris es pot fer per un termini de 15 o de 30 anys –abans, el termini establert era de 30 anys–. I, pel que fa a la renovació de concessió de tombes, panteons i mausoleus, es pot fer per 20 o per 50 anys –fins ara es renovaven tots per 50.

Així mateix, els ciutadans i ciutadanes tindran la possibilitat de fer de manera fraccionada el pagament de la quota que correspongui a la renovació.

Segons ha explicat el regidor de Salut, Ramon Vidal, “amb aquestes mesures, avancem en el compliment de la proposició aprovada al Ple respecte a aquesta qüestió, que, entre altres aspectes, parlava de la necessitat de donar diferents opcions pel que fa a la durada dels períodes de concessió”.

Amb l’objectiu d’informar d’aquest canvi la ciutadania, l’empresa concessionària enviarà comunicacions als titulars de drets funeraris que hagin exhaurit la durada de la concessió. Actualment al Cementiri hi ha al voltant de 2.400 concessions sobre sepultures en aquesta situació.

Reversió de sepultures a l’Ajuntament

D’altra banda, properament s’iniciarà el procés per revertir a l’Ajuntament sepultures atorgades en règim de concessió a titulars difunts i de les quals no s’ha trobat cap persona de referència que en pugui assumir la titularitat del dret de concessió i les obligacions fiscals que comporta mantenir-les. Es tracta en tots els casos de sepultures on no s’ha enterrat ningú com a mínim des de l’any 1980. La reversió a l’Ajuntament es farà de manera gradual. En aquesta primera etapa, començarà el procés perquè l’administració local recuperi les primeres 50 sepultures.

Sobre el procés de reversió, Vidal ha comentat que “farà possible donar ús a espais que fa molt de temps que no estan donant servei. Amb aquest pas, la ciutat recupera l’ús de sepultures per poder tornar-les a posar a disposició dels ciutadans i ciutadanes, s’optimitzaran els espais actuals del Cementiri i ens permetrà contenir la necessitat de creixement d’aquest equipament municipal”.