PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
Desembre
2019

Les curses de Cap d’Any i del Ripoll i el parc esportiu, entre les diferents propostes esportives de Nadal

La novena Cap d’Any Race estrena un recorregut de 10 km i manté el de 5 km

Les curses de Cap d’Any i del Ripoll i el parc esportiu, entre les diferents propostes esportives de Nadal

El programa d’activitats de Nadal inclou una oferta esportiva amb diferents opcions per a totes les edats. Destaquen, però, les dues curses esportives amb les quals es tancarà l’any: la Cursa del Ripoll del dia 26 i la Cap d’Any Race del 31 de desembre.

L’oferta esportiva va començar la setmana passada amb el torneig d’esport de formació Topbàsquet Ciutat de Sabadell i el Memorial de Futbol Manuel Luque i Àlex Gallardo. A partir del divendres 20 de desembre comencen noves propostes, amb el Torneig de Tennis Taula Escolar, la Festa de Futbol Sala Femení (dissabte 21) i el Torneig de Nadal d’Handbol (diumenge 21). D’altra banda, el 28 de desembre el Pavelló del Nord acollirà una exhibició d’Ultimate, en format indoor i amb un vessant solidari amb l’associació AMOH. El torneig d’handbol de Reis, del 4 de gener, posarà el punt final al programa esportiu de Nadal.

Cursa del Ripoll

Un altre esdeveniment clàssic en el calendari de l'atletisme local és la prova del 26 de desembre pel riu Ripoll, a partir de les 11 del matí, amb sortida i arribada al complex de Sant Oleguer i amb un recorregut de prop de 9 km. Per divuitè any consecutiu, la Joventut Atlètica Sabadell organitza la cursa Rodant pel Riu Ripoll, L’any passat va comptar amb una participació superior a 500 atletes.

Cap d’Any Race

L’altra gran proposta esportiva del Nadal és la Cap d’Any Race, que es celebra pels carrers centrals de la ciutat el 31 de desembre, a partir de les 5 de la tarda. Amb inici i arribada a la plaça de la Creu Alta, la cursa manté els 5 km i afegeix com a novetat els 10 km d'un recorregut que tindrà diferents punts d'animació. Les dues proves es desenvolupen pel mateix recorregut d’altres edicions, però aquest any es farà en sentit invers a l’habitual. També es faran curses infantils (de 3 a 12 anys).

Aquesta és la novena edició d’una cursa que ha anat creixent en participació i oferta, però sense perdre el caire festiu de la primera edició. Tampoc varia el preu d'inscripció, que es manté en 12 euros a la cursa de 5 km, 14 euros a la de 10 km i 5 euros les curses infantils.

Els beneficis de les prova es destinen a causes solidàries, concretament a la lluita contra el càncer. A més, es demana a les persones inscrites que aportin sabó per destinar al Rebost Solidari de Sabadell.

La Cap d’Any Race arriba a aquesta edició amb previsió de superar la participació ciutadana, i és que en els darrers anys la cursa s’ha convertit en un dels esdeveniments esportius de referència a la capital vallesana. La de Sabadell ha esdevingut la segona cursa de Cap d’Any més important de Catalunya, després de la de Barcelona, en nombre de participants.

La cursa està organitzada per WeRun, amb col·laboració amb l’entitat Sabadell és Atletisme, la JAS i l’Ajuntament.

Parc Esportiu de Nadal

Els organitzadors de la Cap d’Any Race han creat el Parc Esportiu de Nadal, un conjunt d’activitats lúdiques i esportives que es duen a terme a la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya durant els dies previs. Comença dia 28 de desembre i s’allarga fins al mateix dia 31.

Quan els participants vagin a recollir els dorsal, podran gaudir d’una sèrie d’activitats com el Km Indoor, un clínic sobre nutrició, l’Upstacles Race, el Breakfast run, bike trial, la zona campions i la fira solidària entre altres propostes. Per als participants infantils, a més, hi ha inflables, una gimcana, xocolatada i moltes més activitats.

En l’organització de les activitats del Parc Esportiu de Nadal hi participen diferents entitats, com el Centre d’Esports Sabadell, el Club Natació Sabadell, el Consell Esportiu, la JAS, Bicisprint, Saluesport, o Abant Twins, a més dels diferents patrocinadors.