PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

17
Novembre
2016

Les noves Urgències del Taulí entraran en funcionament a principis del 2019

L’aportació municipal farà possible la millora del servei, tal i com recull el conveni entre Ajuntament, Generalitat i el Consorci Hospitalari

El servei d’Urgències de l’Hospital de Sabadell, pertanyent al Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí, del qual l’Ajuntament de Sabadell en forma part, s’ampliarà amb dues noves plantes d’hospitalització que estaran en funcionament a principis de 2019. Així ho preveu el conveni de col·laboració que properament signaran el Servei Català de la Salut i l’Ajuntament amb la Corporació Parc Taulí.

En breu es farà la signatura de l’esmentat conveni on s’estableix el marc de col·laboració que permeti la millora dels equipaments i instal·lacions per optimitzar el servei d’urgències de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. L’Ajuntament de Sabadell, farà l’aportació al Consorci Corporació Sanitària del Parc Taulí de 4 milions d’euros, a càrrec del Pressupost 2016 i abonats al Consorci en la mesura que es vagin acreditant les despeses executades en obres i equipaments. L’aportació té la consideració de patrimonial i la realitza l’Ajuntament amb la l’objectiu d’incrementar la qualitat del servei d’urgències de l’Hospital de Sabadell.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, considera que amb el conveni

és fa un primer pas cap a la consecució d’un centre hospitalari de referència, que doni resposta immediata i de qualitat a la ciutadania. L’aposta del Govern municipal per una sanitat pública de primer nivell és innegable i no ens trobaran en cap altre discurs que no sigui aquest

Segons el Protocol, els nous espais del Taulí es construiran a sobre de l’actual bloc d’urgències i comptaran amb un total de 2.136 m2. Amb les dues noves plantes es podrà donar servei al malalt de curta estada que no precisa estar hospitalitzat més temps i permetrà una rotació i drenatge ràpids del servei d’urgències.

Amb la mesura es podrà proporcionar una estància confortable a les persones que precisin d’una estabilització de curta estada i es solucionarà l’actual situació que obliga a haver d’esperar, en moltes ocasions, a les altes convencionals de pacients que es troben a l’edifici d’hospitalització d’aguts. Una circumstància que, moltes vegades, no permet absorbir tota la demanda d’urgències.

El nou dispositiu permetrà segmentar els malalts que s’ingressaran al nou dispositiu de les altes de major complexitat i dels ingressos programats. Amb tot, es podran reordenar els espais i circuits d'urgències actuals, millorant alhora entre altres aspectes, l'accessibilitat i confort de les urgències pediàtriques.

Calendari

Segons el calendari previst als acords, la redacció del projecte de les dues noves unitats finalitzaria durant el tercer trimestre de l’any vinent i les obres podrien començar a finals de 2017. Els treballs acabarien cap a finals de 2018 i els nous espais entrarien en funcionament l’any següent, és a dir els primers mesos de 2019.

L’aportació de l’Ajuntament serà a càrrec del Pressupost de 2016 però amb caràcter plurianual, establint partides entre 2017 i 2019, a mesura que es vagin presentant les factures justificatives de cadascuna de les accions que conformen el projecte. Segons l’acord, la Corporació Parc Taulí assumirà els processos de licitació de la redacció dels projectes d’obres, instal·lacions i equipaments.

CAP Can llong

L’operació a les Urgències s’emmarca en el Pacte de Salut entre l’Ajuntament de Sabadell i el Servei Català de Salut per a la millora del mapa d’equipaments de salut a la ciutat de Sabadell, tot potenciant l’accessibilitat i confortabilitat de l’usuari. El pacte estableix també l’elaboració del denominat “Pla Director d’espais de l’Hospital del Parc Taulí de Sabadell” i, a més, actuacions sobre l’Atenció Primària, amb la construcció del nou CAP Can Llong.

En virtut del pacte, el Servei Català de la Salut iniciarà els procediments per a la redacció del projecte d’obres per a la construcció del futur CAP Can Llong dins l’exercici 2016, de forma que es pugui tramitar la incorporació en el pla pluriennal d’execució d’obres i licitar l’execució de les mateixes a finals de l’exercici 2017, i amb l’objectiu que la posada en funcionament de l’equipament d’atenció primària es pugui fer efectiu durant el primer quadrimestre de l’any 2019.

En aquest sentit, el regidor de Salut, Ramon Vidal ha destacat la importància de la negociació duta a terme, i el benefici que revertirà sobre la ciutat:

Hem estat capaços de treballar conjuntament Generalitat, Ajuntament i Taulí per projectar les necessitats sanitàries de la ciutat en el futur, tant en l’àmbit hospitalari com en la primària, i aquest és el camí que hem de seguir

podem dir que al 2020 Sabadell haurà avançat molt en garantir el dret a la protecció de la salut i a una atenció sanitària de qualitat

ha afegit.