PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

09
Juliol
2014

Les obres de manteniment de CIPO reobren la passera del torrent de Colobrers en poques hores

Les pluges de dilluns van provocar la caiguda d’un pollancre i un plàtan i l’endemà mateix ja es va obrir el pas

Les pluges caigudes el passat dilluns van provocar la caiguda d’un pollancre al torrent de Colobrers o de la Tosca. En tractar-se d’un pollancre de dimensions importants, amb la caiguda va arrossegar un altre pollancre, a un petit  plàtan i va provocar danys a una figuera i altra vegetació.

Aquesta caiguda, que es situa tot just davant de la passera que hi ha a l’alçada de la font de la Tosca, barrava i impedia el pas de vianants per l’itinerari del torrent.

Les obres de CIPO han permès retirar un pollancre, el plàtan i les restes d’altra vegetació que col·lapsaven el camí, mentre que un altre pollancre s’ha optat per deixar-lo amb la inclinació amb què ha quedat, ja que en no estar del tot tombat i que part del sistema d’arrel no s’ha vist afectat, és molt possible que continuï vivint.

Tal com ha declarat el regidor de Sostenibilitat, Lluís Monge,

“hem actuat amb la màxima diligència per poder obrir el pas, ja que en aquestes dates són molts els ciutadans, casals i grups d’esplai que aprofiten el període de vacances per conèixer aquest indret, un lloc especialment fresc també durant l’estiu. Gràcies a la feina durant tot un dia dels operaris de CIPO, la passera ja està oberta i permet la normal circulació de vianants.

Monge també ha volgut aprofitar l’ocasió per recordar que

és un espai emblemàtic de la ciutat que cal respectar i tal com diuen els cartells a l’entrada, és un espai on no hi poden circular els ciclistes, una normativa que alguns no compleixen. La preservació del rodal és una responsabilitat compartida i cal extremar les mesures per tal de conservar el nostre entorn.

Les restes del pollancre retirat, que s’ha tallat a trossos, s’aprofitaran per fer reparacions a l’itinerari i a les infraestructures, com ara  passos d’aigua, escales, etc.

La majoria dels plàtans i pollancres que hi ha al torrent es van plantar als anys 60-70. Als anys 80 es va fer una primera tala que va propiciar el rebrot d’alguns dels plàtan que avui són els arbres més destacables del torrent.