PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

03
Juliol
2020

Les obres de recuperació de la Pista Coberta d’Atletisme tindran un cost de 389.468 euros

L’Ajuntament demanarà la col·laboració d’organismes i institucions per reformar l’equipament

Les obres de recuperació de la Pista Coberta d’Atletisme tindran un cost de 389.468 euros

L’Ajuntament de Sabadell ha iniciat gestions amb diferents institucions i organismes esportius per buscar la col·laboració financera per fer front a la reforma de la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya. Les obres tindran un cost de 389.468 euros. L’equipament es va transformar en hospital temporal per donar suport a la Corporació Sanitària Parc Taulí durant la situació d’emergència sanitària provocada per la COVID-19. L’hospital temporal continua muntat, en previsió d’un possible rebrot durant la tardor.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha assenyalat que

un element clau per a la recuperació posterior és que es va desmuntar el material de superfície i dels elements de suport de la pista d’acord amb els plànols tècnics de muntatge per tal de facilitar la seva reutilització en el nou muntatge. Es tracta d’una estructura metàl·lica i per la seva configuració és possible desmuntar-la i, per tant, aprofitar el 100 % del material.

L’alcaldessa també ha recordat que el paviment sintètic ja havia arribat al final de la seva vida útil i hauria estat necessari renovar-lo, encara que no s’hagués muntat l’hospital de campanya. També ha afirmat que la pista era la millor opció per instal·lar-ho i que

igual que vam ser valents i vam plantar cara al coronavirus, quan arribi el moment plantarem cara a la recuperació de la pista d’atletisme. Les vides humanes que es perden no es poden recuperar, mentre que els equipaments tenen solució.

Tot el material procedent del desmuntatge de la pista inicialment es va emmagatzemar a la Fira Sabadell. Aquesta setmana i la vinent el material es traslladarà de la Fira a un altra magatzem municipal.

Les obres de reforma es desglossen en les parts següents:

  • Reconstrucció de l’estructura de la pista, amb el desmuntatge de la tarima de material sintètic que ara està en horitzontal i el muntatge novament dels dos peraltes
  • Renovació de tot el paviment sintètic, tant de l’anella com de la part central
  • Homologació esportiva de la pista pels estaments federatius

La Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya, situada a Sabadell, acull actualment l’Hospital Temporal Vallès Salut per donar suport a la Corporació Sanitària Parc Taulí en previsió de que es torni aquesta tardor a una situació d’emergència sanitària provocada per la COVID-19. Compta amb uns 225 llits que permetran ampliar la capacitat del Taulí per atendre un rebrot de la pandèmia.

L’hospital ha estat fruit del treball coordinat entre l’Ajuntament, Generalitat, Corporació Sanitària Parc Taulí i el SEM, comptant amb la implicació de Metges Sense Fronteres, l’Exèrcit i Bombers.