PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  02
  Juny
  2016

  Les ofertes de treball gestionades al Vapor Llonch durant el primer quadrimestre del 2016 creixen un 43% respecte del 2015

  Fins l’abril s’han gestionat 492 ofertes de treball, suposant un total de gairebé 800 llocs de treball

  Durant el primer quadrimestre de l’any, s’han gestionat 492 ofertes de treball a través del servei de borsa de treball del Vapor Llonch, la qual cosa suposa un increment del 43% respecte del mateix període del 2015, quan es van gestionar 301. Pel que fa als llocs de treball inclosos en les ofertes , la xifra ascendeix a 798, pels 556 del 2015 i suposa una pujada del 44%.

  Durant tot el 2015 es van gestionar 1.006 ofertes de treball, amb un total de 1.730 llocs de treball, el que significa que en només un terç del 2016 s’han generat gairebé la meitat de les ofertes de tot l’any passat. En termes d’insercions laborals recollides, la xifra també ha augmentat en relació amb el mateix període del 2015, concretament un 33 % més (de 218 insercions fins l’abril del 2015 a les 289 recollides aquest any).

  Pel que fa al perfil de les ofertes, hi ha una diferència clara entre les que es gestionen de forma personalitzada al Vapor Llonch i les que les empreses introdueixen directament a la borsa de treball en línia. Si les famílies professionals de les ofertes de la borsa personalitzada responen a ocupacions de tasques administratives, hosteleres, del metall i comercials, les ofertes publicades en línia al web són sobretot d’agent comercial, telemàrqueting i de docència de cursos formatius.

  Increment de perfils especialitzats

  Per norma general són llocs de treball que ofereixen un salari segons conveni, jornades completes (tot i que una vegada recollida la inserció es detecta que la jornada parcial té una presència més alta) i una durada mínima del contracte d’un mes. S’ha detectat, a més, un increment d’ofertes de perfils professionals molt especialitzats. Pel que fa al perfil de les insercions que s’han recollit, el 55% de les persones que ocupen el lloc ofertat tenen una edat d’entre 30 i 44 anys, el 22% són majors de 45 anys i un 17% no arriba als 30 anys. Respecte al règim laboral, el 7% dels contractes de les insercions notificades són indefinits.

  D’altra banda, del conjunt d’empreses que han utilitzat el servei de borsa de treball personalitzada, el 55% és de Sabadell, un 26% s’ubica a la comarca, el 4% és del Vallès Oriental i el percentatge restant d’altres comarques (la majoria del Barcelonès). A la borsa de treball en línia, un 37 per cent és de Sabadell, un 26 de la comarca, un 12% del Vallès Oriental i el 25% restant d’altres poblacions.

  Conclusions

  Segons les dades registrades en aquest període quadrimestral, des del Vapor Llonch es considera que comença a haver cert canvi en les ofertes, en el sentit de què tot i que en primera instància la precarietat del lloc de treball no ha variat, les condicions es renegocien i milloren si el candidat respon a un perfil alt.

  La subocupació ja no és tan acusada com a l’inici de la crisi, però les empreses cerquen perfils de persones que difícilment es troben a l’atur, per la qual cosa comença a haver rotació de personal en ocupacions tecnològiques i d’especialistes en la indústria. En conclusió, el panorama actual és propici per a les persones amb perfils competencials digitals i tecnològics alts mentre que en els casos de persones aturades més d'un any o amb perfils competencials baixos, no es preveuen perspectives de millora a llarg termini.

  Categories Empresa, Economia i treball Tags economia, empresa i treball