PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

11
Maig
2018

Let’s clean up Europe!, una jornada de neteja al riu Ripoll, en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Hi ha participat avui l’Escola Joaquim Blume, en una acció organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Adenc

Let’s clean up Europe!, una jornada de neteja al riu Ripoll, en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Alumnes de l’Escola Joaquim Blume han participat avui en una jornada de neteja a la zona de l’horta de Can Roqueta, al riu Ripoll. L’activitat, organitzada per l’Ajuntament de Sabadell amb la col·laboració de l’Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC), porta per títol Let’s clean up Europe!

Es tracta d’una acció comuna a tot Europa, que té per objectiu, d’una banda, conscienciar la ciutadania sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura. I, d’altra banda, vol promoure la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

Aquesta acció s’emmarca dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), que tindrà lloc del 17 al 25 de novembre, promoguda per la Comissió Europea, amb la intenció sensibilitzar el públic en temes de protecció del medi ambient.

Des del 2007, l’Ajuntament de Sabadell organitza aquest tipus de jornades de neteja, perquè al Ripoll arriben tot tipus de residus, com ara plàstics, cartrons, roba, cables, ferralla, runa, etc.

Segons Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat,

posar en valor el rodal és un repte col·lectiu, en el qual cal buscar el compromís de tothom. En aquest sentit, una manera de promoure la implicació del conjunt de la societat és treballar els valors de respecte i estima pel nostre entorn natural des de petits. La jornada d'avui n'és un molt bon exemple i, com hem pogut veure, els resultats són molt positius, tant per a la formació dels infants com a nivell comunitari.

La dimensió europea d’aquesta operació permetrà quantificar els residus que es recolliran durant tot la Setmana Europea arreu d’Europa. Posteriorment, es farà un balanç general de l’operació i els resultats es penjaran en aquest web.