PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

14
Novembre
2019

Més d’un centenar d’equips es donaran cita a Sabadell en la 35a edició dels Campionats de Catalunya Universitaris

La nostra ciutat acollirà les proves d’equip d’uns Campionats coordinats en aquesta edició per la UAB

Més d’un centenar d’equips es donaran cita a Sabadell en la 35a edició dels Campionats de Catalunya Universitaris

El Pavelló Municipal Nord Sabadell ha acollit aquest migdia l'acte de presentació oficial dels Campionats de Catalunya Universitaris 2019-2020, que coordina la UAB. Les competicions per equips es desenvoluparan íntegrament a la ciutat de Sabadell, que exerceix d’amfitriona d’aquesta 35a edició dels campionats. Han intervingut a l’acte de presentació l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; la rectora de la UAB, Margarita Arboix i el subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures del Consell Català de l’Esport, Oriol Marcé.

Els campionats es desenvoluparan entre aquest mes de novembre i març del 2020. Hi participaran, tant en modalitat individual com per equips, més de 7.000 estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Abat Oliba, la Universitat Internacional de Catalunya, la Universitat Ramon Llull i la Universitat de Vic.

Durant l’acte de presentació, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha assenyalat que

“Sabadell és una ciutat universitària amb forts vincles amb la Universitat Autònoma de Barcelona i, al mateix temps, som una ciutat esportiva amb grans instal·lacions, una important i activa xarxa d’entitats i clubs i una llarga relació d’esportistes de nivell nacional i internacional. Amb aquest doble compromís, estem molt il·lusionats per acollir aquests campionats”.

Per la seva part, la rectora de la UAB, Margarita Arboix, ha agraït a Sabadell l’acollida:

“un pas més en la nostra voluntat de fer més activitats, tenir més visibilitat i augmentar la nostra implicació amb la ciutat”,

ha dit. Sobre els campionats, ha afirmat que

“l’esport és important pels valors que transmet, com el treball en equip, molt lligats als valors universitaris”.

D’altra banda, Oriol Marcé, subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures del Consell Català de l’Esport, ha felicitat les universitats per l’evolució dels campionats en els darrers anys i per l’encert de lligar els campionats als municipis:

“la vostra experiència serà cabdal en l’elaboració del nou Pla Estratègic de l'Esport Universitari 2020-2030”.

Més de 100 equips

Més d'un centenar d'equips participaran en competicions d'equip: bàsquet, futbol, futbol sala, handbol, rugbi o voleibol. En tots els casos, hi haurà categoria femenina i categoria masculina. La competicions d’equip es disputaran a diverses instal·lacions de la ciutat de Sabadell. A més del Pavelló Municipal Nord, on s’ha realitzat la presentació, hi haurà proves al Complex Esportiu Municipal Sabadell Sud, al Camp Municipal de Futbol del Poliesportiu Olímpia, al Pavelló OAR Gràcia, al Camp de Futbol Municipal Roureda i al Club Natació Sabadell (Centre Gran Via) Les Naus.

Pel que fa als esports individuals, hi haurà escalada en bloc, marató i mitja marató, cursa atlètica, cros, cursa de muntanya, esquí alpí, natació en piscina i en aigües obertes, golf, judo, escacs, pàdel, taekwondo, bàdminton, ciclisme (bicicleta tot terreny), voleibol platja, triatló i tennis de taula. Les proves individuals es desenvoluparan a diferents campus universitaris i altres espais.

Cursa UNIRUN i presència al Saló de l’Ensenyament

A més, en el marc dels campionats, l'1 de març de 2020 tindrà lloc la cursa UNIRUN, la cursa atlètica que implica les dotze universitats catalanes, i s’organitzarà una competició de bàsquet 3x3 al proper Saló de l’Ensenyament (del 18 al 22 de març).

La Xarxa de Televisions Locals oferirà les retransmissions en directe de les finals i en diferit altres partits, així com reportatges específics. A més, es podran seguir tots els resultats al web dels campionats.

El Servei d'Activitat Física de la UAB és l'encarregat de l'organització d'aquests campionats, que tenen lloc des de l'any 1986 amb l'objectiu de fomentar la pràctica esportiva entre els membres de les comunitats universitàries. Els darrers anys, han experimentat un gran creixement fins a assolir, el curs passat, els 6.648 participants entre totes les activitats i disciplines, d'equip o individuals.

La coordinació dels campionats es fa de manera rotatòria entre les dotze universitats catalanes que integren l'Esport Català Universitari, que subvenciona l'organització. A més, la població que exerceix d'amfitriona també canvia cada temporada per tal de potenciar la vinculació de la universitat amb la societat i donar-li més visibilitat. Així, enguany la ciutat de Sabadell ha estat l'escollida per la UAB per acollir les competicions d’equip.