PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

31
Mai
2019

Més d’una vintena de comerciants es formen en l’àmbit de la seguretat alimentària

Més d’una vintena de comerciants es formen en l’àmbit de la seguretat alimentària

Un total de 22 comerciants de la ciutat han participat aquests dies en una formació sobre Seguretat Alimentària i Manipulació d’Aliments, impulsada per l’Ajuntament de Sabadell. La formació s’ha dirigit a totes aquelles persones dels mercats municipals i altres comerços de venda d’aliments i de restauració que el seu dia a dia impliqui manipular aliments.

Aquestes sessions formatives en matèria d’higiene i seguretat alimentària tenen l’objectiu d’oferir bones pràctiques de manipulació, higiene i conservació d’aliments, ja que la producció d’aliments segurs és una responsabilitat compartida entre tots els agents socials, econòmics i autoritats competents.

La formació permès als assistents conèixer el riscos que comporta la manipulació dels aliments; com s’ha de fer la gestió dels al·lèrgens; l’existència dels microorganismes i la informació que cal donar al consumidor. D’aquesta manera, les persones manipuladores d’aliments aprenen també les mesures i els factors a tenir en compte per evitar malalties de transmissió alimentària i d’altres perills.

D’acord amb la normativa vigent aplicable, és obligatòria la formació continuada en matèria d’higiene alimentària de tots els sectors tant professionals com socials que manipulen aliments (encara que sigui de forma puntual).