PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

30
Juliol
2020

Més de 1.200 infants i joves han participat en activitats culturals de casals d’estiu aquest juliol

N’han organitzat els teatres, les biblioteques i els museus municipals, a més de l’Orquestra Simfònica del Vallès, amb una aportació municipal de 30 mil euros

Més de 1.200 infants i joves han participat en activitats culturals de casals d’estiu aquest juliol

Durant el mes de juliol, l’Ajuntament ha ofert activitats diverses de l’àmbit cultural a casals d’estiu adreçats a infants i joves, en les quals han participat 759 persones. N’han programat les biblioteques municipals, els teatres i els museus d’art i d’història. La participació ha sigut més elevada que altres anys, amb preferència per propostes a l’aire lliure. A més, l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) ha ofert tallers musicals a més de 500 infants des de diferents espais repartits per tots els districtes. L’Ajuntament ha dedicat a tota aquesta activitat cultural 30 mil euros de pressupost.

Totes les activitats han seguit les mesures de seguretat –bàsicament grups reduïts i distància entre persones– recomanades a causa de la pandèmia provocada per la COVID-19.

A les biblioteques municipals

A les 17 activitats programades per les biblioteques municipals Vapor Badia, del Nord, de Ponent i de la Serra hi han participat en total 181 persones. Es tracta dels quatre bibliolabs adreçats a infants a partir de 8 anys i que s’han fet a les biblioteques del Nord i Vapor Badia; vuit tallers infantils per a infants a partir de 6 anys i s’han fet a les biblioteques del Nord, Ponent, La Serra i Vapor Badia; tres sessions de L’Hora del Conte adreçades a infants a partir de 4 anys i que s’han fet a la biblioteca de Ponent, del Nord i la Serra, i quatre sessions de l’activitat Petits, petits, per a infants d’1 a 3 anys i que s’ha fet a les biblioteques de Vapor Badia, del Nord, de Ponent i la Serra.

Al Museu d’Història

Les activitats organitzades pel Museu d’Història (MHS) han tingut molt bona acollida. Entre casals d’estiu i entitats de lleure s’han fet 15 sessions, en què s’ha acollit un total de 158 infants, amb una mitjana de poc més de 10 nens i nenes a cadascun, ja que a causa de la COVID-19 aquest era el nombre recomanat per grup.

El MHS oferia visites guiades a la Casa Duran i al Vapor Buxeda Vell i dos itineraris pel riu Ripoll: un per  l’horta Major i l’altre que discorria pels paratges de l’ermita de Sant Nicolau i el turó d’Arraona, per descobrir l’origen de la ciutat. L’activitat més sol·licitada ha estat l’itinerari per l’horta Major, amb 7 sessions, seguida de l’origen de Sabadell i de la visita a la Casa Duran, amb 3 sessions cada activitat, i 2 sessions, al Buxeda Vell.

D’altra banda el Museu està elaborant dos vídeos, un sobre la prehistòria i l’altre sobre l’edat mitjana a Sabadell, per poder oferir a les escoles i al públic en general una visió clara, documentada  i entretinguda d’aquestes dues etapes històriques. Alhora, aquest material audiovisual estarà penjat a internet i servirà perquè els mestres el facin servir com a complement a les visites guiades que els alumnes fan a les exposicions permanents del MHS durant el curs escolar.

Al Museu d’Art

Quant al Museu d’Art (MAS), la resposta als casals ha estat molt superior a d’altres anys pel que fa a participació, segurament a causa de les circumstàncies d’organització especials que han tingut enguany, per l’adaptació a aquestes circumstàncies especials dels continguts de les activitats ofertes pel MAS, així com de l’equipament als protocols de salut i de seguretat, i també per la seva gratuïtat, en el marc de la campanya de suport que l’Ajuntament ha organitzat.

Hi han participat 420 infants, repartits en 39 grups, de 9 casals diferents: les escoles Catalunya, Nostra Llar, Joanot Alisanda i La Trama, Secretariat Gitano, i els grups d’esplai La Llar del Vent, Xivarri i La Baldufa. La majoria de participants han estat infants de primària i infantil.

Així, l’itinerari Sabadell vist pels seus artistes l’han seguit 11 grups; el Mira qui et mira. Els retrats de la col·lecció del Museu. Contes del Museu, 12 grups; Sabadell del meu record. El camí que no duia enlloc. Conte amb titelles i teatrins, 8 grups, Escultures al carrer... quines tens a prop?, 7 grups, i La Casa Turull, 1 grup.

Tallers de l’Orquestra Simfònica del Vallès

Per la seva banda, l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) ha organitzat 56 tallers aquest estiu, en què han participat més de 500 nens i nenes. S’han dut a terme a diferents barris de la ciutat, a càrrec de set professors integrants de la Simfònica, els quals valoren molt positivament la feina feta. Malgrat les dificultats amb què s’han trobat, derivades de la diversitat formativa dels alumnes, han adaptat els continguts a cada grup en funció de com responien els nens i nenes dels tallers.

L’OSV ha proposat 5 tallers que han permès als infants conèixer els instruments  de l’orquestra i saber com sonen; practicar el ritme mitjançant instruments de percussió; conèixer la música descriptiva a partir d’El Carnaval dels animals; conèixer la multiculturalitat de la música, i fer un treball d’escenaris sonors gràcies a les Aventures de Peter Gynt.

Tallers de teatre

 Quant al teatre, una vintena de joves del Casal de Joves de Torre-romeu han gaudit d’uns tallers de teatre que es duien a terme dos cops per setmana durant el mes de juliol. Aquests adolescents  han après a enfrontar-se a diversos textos teatrals a la vegada que s’ho han passat bé tot experimentant l’art i l’emoció de la interpretació.