PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

13
abril
2022

Més de 100 persones ja han participat en les taules de treball per dissenyar la programació de Sabadell Capital Cultural 2024

Atès l’èxit, es convocaran dues noves sessions l’11 de maig

Més de 100 persones ja han participat en les taules de treball per dissenyar la programació de Sabadell Capital Cultural 2024

La programació de Sabadell Capital Cultural 2024 naixerà d’un procés de cocreació entre els agents culturals de la ciutat. A hores d’ara, més de 100 persones –de diferents entitats i també a títol individual-, s’han inscrit en les taules de treball que s’estan duent a terme durant els mesos de març i abril. Atès l’èxit de convocatòria, l’Ajuntament organitzarà dues noves taules de treball, l’11 de maig en horari de matí i tarda.

L’objectiu d’aquestes sessions és definir què és i què hi haurà a Sabadell l’any 2024. Així, qualsevol persona interessada en l’àmbit de la cultura pot participar en aquestes taules. Aquí és on s’està definint el propòsit de la capitalitat i la proposta de valor, i on es fa una primera proposta d’activitats.

Aquest procés d’escolta activa i de treball conjunt s’estructura en diverses fases. La primera part, que inclou les taules de treball, finalitza al maig. La segona tindrà lloc de juny a octubre de 2022, i és quan s’obriran les convocatòries de les activitats acordades a la primera fase. En aquesta etapa, també es farà una crida a la participació, amb la possibilitat de presentar noves propostes d’activitats que no s’hagin presentat anteriorment.

El regidor de cultura, Carles de la Rosa, ha declarat que:

 “És una satisfacció veure aquesta resposta ciutadana. Després d’analitzar les persones que acudeixen a les taules, hem constatat una representació força equilibrada entre dones i homes, i de diferents sectors i barris de la ciutat. Volem aplicar en les taules els valors que defensem en el segell GESTA (gènere, equitat, sostenibilitat, transparència i accessibilitat)”. I ha afegit que “Avui ja podem dir que el grau de participació és immillorable”.

Per la seva banda, el regidor Lluís Matas ha destacat que

“amb la pandèmia més controlada, observem que les persones tenen ganes de gaudir de la ciutat, de la cultura i de projectes engrescadors com la capitalitat. Volem que la ciutat respiri cultura i que es generi molta activitat al respecte, és per això que estem molt satisfets de l’èxit d’aquestes taules. Aquesta és la idea, que la ciutadania senti la capitalitat ben seva i que sigui un projecte de ciutat”.

 Una metodologia pionera

 La metodologia que s’utilitza en aquest procés cocreatiu, impulsada per Adhoc Cultura i la Universitat de Barcelona (UB), ha estat premiada amb diversos reconeixements. D’una banda, ha rebut el Premi Caparrós al millor projecte de transferència de coneixement Universitat-Empresa-Societat, per la UB i la Fundació Bosch i Gimpera. D’altra banda, ha estat distingida com a bona pràctica per part de la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.

Aquest sistema s’estructura en tres grans eixos: l’anàlisi interna, la cocreació i la innovació oberta. L’anàlisi interna parteix de l’escolta activa, l’estudi de dades i la cerca de projectes similars. La cocreació es basa en dinàmiques participatives per redefinir els reptes i generar noves idees. Finalment, la innovació oberta consisteix en l’anàlisi de dades del sector.

En definitiva, la metodologia segueix els passos d’escoltar, cocrear i actuar perquè la proposta de la capitalitat cultural sigui un projecte de ciutat que impacti a tota la població i esdevingui un instrument d’entesa i cohesió social.

Per assistir a alguna taula o rebre informació de la capitalitat, cal escriure a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..