PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

24
Maig
2019

Més de 160 persones van participar en el recompte de persones sense llar

L’objectiu ha estat fer una revisió de la problemàtica del sensellarisme a la ciutat

Més de 160 persones van participar en el recompte de persones sense llar

Més de 160 persones van respondre a la crida de voluntariat per participar en el recompte de persones sense llar, que va tenir lloc el passat dia 21 de maig, organitzat per la Taula de Sensellarisme a Sabadell. L’acció es fa de forma bianual a les grans ciutats (ha estat el primer cop a Sabadell), per tal de poder fer una revisió de la problemàtica de les persones que viuen al carrer i identificar més clarament una realitat complexa.

L’acció va consistir en l’organització de persones voluntàries assignades a una persona que les coordinava. Es van desplaçar al lloc de recompte que tenien assignat i a partir de les 23:30 h i durant 2 hores es va dur a terme l’observació per tots els carrers assignats i l’anotació de les persones dormint al carrer o infrahabitatge, sense interlocució ni interacció.

L’opinió general manifestada per les persones voluntàries ha estat molt positiva i en sintonia amb un dels objectius de la iniciativa: prendre consciència de la problemàtica del sensellarisme, conèixer l’acció municipal i de les entitats que treballen per combatre’l i posar en valor l’acció de voluntariat.

Recollida de dades

A Sabadell, el recompte de sensellarisme ha estat de 7 persones vivint al carrer i 11 persones allotjades en algunes naus industrials. El registre no abasta la totalitat de les situacions conegudes i localitzades, ja que hi havia infrahabitatges on no es podia accedir, a banda que es tracta d’un col·lectiu caracteritzat per la seva mobilitat.

No es van identificar persones allotjades en recursos de les entitats de Sabadell de forma temporal, en edificis en obres amb algun tancament, naus abandonades amb tancament, en portals, inclòs algun pàrquing menys exposat al públic. Tampoc les que es troben en pensions de forma temporal, centre d’emergències o altres serveis de les entitats de la ciutat, així com les famílies i persones que estan ocupant habitatges buits (majorment propietat d’entitats bancàries).

Actualment, les xifres amb les quals treballa la Taula de Sensellarisme és de 139 persones, de les quals 15 viuen al carrer; 51 en infrahabitatges; 51 en habitatges inadequats i 22 persones que no tenen habitatge (i que viuen en allotjaments temporals, refugis o centres assistencials).

El recompte va estar coordinat per l’Ajuntament de Sabadell, per mitjà del Servei d’Urgències i Emergències Socials (SUES) i amb la participació de diferents departaments municipals. Va comptar també amb la participació de l’entitat Arrel Fundació, que té experiència en aquests tipus d’iniciatives.

El Consistori ja fa 3 anys que hi treballa des del Pla Estratègic d’Acció Social (PEAS), on un dels pilars bàsics d’intervenció, el pilar 2, explicita concretament l’objectiu d’intervenir per la millora de les condicions de vida de les persones sense llar, garantint intervenció integral, model Housing First, promoure espais de relació i alternatives a viure al carrer.