PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

25
Febrer
2016

Més de 60 infants participaran aquest dissabte a la Final del V Campionat de Scrabble Escolar en català de Sabadell

La competició es desenvolupa en el marc d’una activitat inclosa al Ciutat i Escola

 

L’Escola Nostra Llar (carrer de Calderón, 143) acollirà aquest dissabte, 27 de febrer, la Final del V Campionat de Scrabble Escolar en català de Sabadell. A l’esdeveniment prendran part més de 60 alumnes de 5è i 6è de primària de diferents centres educatius de la ciutat. El Campionat es desenvolupa en el marc d’una activitat impulsada per Scrabble Escolar, amb la col·laboració de la Federació Internacional de Scrabble en Català i Mattel, i que s’inclou dins el programa municipal Ciutat i Escola.

La competició de dissabte es portarà a terme entre 2/4 de 5 de la tarda i les 8 del vespre. De la trobada sortiran els representants de Sabadell a les Grans Finals dels Països Catalans, que, en el cas de primària i primers cursos d’ESO, es disputaran el 12 de març a l'Escola del Parc del Prat del Llobregat.

El Campionat de Sabadell parteix de l’activitat El Joc de l’Scrabbledel programa Ciutat i Escola, que vol apropar als alumnes aquest joc de taula. Un joc lingüístic i matemàtic que compta amb elements de lògica i d’estratègia, mitjançant el qual es treballen les competències comunicativa, lingüística, audiovisual, matemàtica i també la capacitat d'aprendre a aprendre. Tot plegat, a partir d'una proposta lúdica i divertida.

Amb l’activitat, i a partir dels tallers que durant el curs es porten a terme a les escoles, els centres poden apuntar els alumnes més destacats al Campionat de Scrabble Escolar en català de Sabadell. Així mateix, al Campionat participen escoles convidades de la ciutat.

Per al joc es fa servir un tauler de 15x15 caselles i 100 fitxes. Cada jugador intentarà assolir el màxim de punts mitjançant la construcció de paraules vàlides sempre que apareguin al diccionari estàndard. Les paraules poden representar formes flexionades (verbs conjugats, substantius en plural, etc.).

Informació