PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

16
Gener
2019

Més presència juvenil en els cinc concerts de música de cambra que Sabadell organitza fins al juny

Els concerts tindran lloc al Teatre Principal i començaran a les 9 del vespre

El cicle de música de cambra de la temporada gener-juny 2019 inclou cinc concerts, amb més presència d’artistes joves i amb una proposta de l’artista resident de la temporada, Enric Martínez-Castignani. Tots els concerts tindran lloc al Teatre Principal, a les 9 del vespre.

Segons Montserrat Chacon, regidora de Cultura,

el públic de Sabadell pot gaudir d'un programa de cambra molt complet i de gran qualitat, que poques ciutats tenen. És fruit de l'esforç i la constància de molts anys i va molt més enllà dels concerts, ja que propicia una vessant didàctica de la qual alumnes i públic en poden treure profit. Precisament pensant en aquesta línia pedagògica i divulgativa estem dissenyat l’Enganxa’t a la Clàssica, que ja vam anunciar a finals d'any i que ben aviat presentarem.

La temporada començarà el divendres 18 de gener, amb Chansos de Bernart de Ventadorn (1147-1170), amb Laia Frigole, arpa i cant; Míriam Encinas Laffitte, flautes i percussió; David Codina i Bochs, organetto, i Pau Marcos Vicens, viella i direcció artística.

El segon concert tindrà lloc el divendres 22 de febrer i l’interpretaran Enric Martínez-Castignani, baríton, i Albert Guinovart, piano, amb un programa que inclou música de Beethoven i d’Eicheindorff, de Korngold i de Strauss. El divendres 15 de març tindrà lloc la tercera proposta, amb el Ludwig Trio, format pels germans Abel Tomàs (violí) i Arnau Tomàs (violoncel) –fundadors i membres del Quartet Casals– i per la pianista Hyo-Sun Lim. Fundat el 2009, és considerat un dels grups de cambra més destacats del panorama actual.

El quart concert serà el divendres 26 d’abril amb el Conjunt Atria, que proposarà un Homenatge a Telemann: 250 anys de la seva mort. El grup té com a objectiu transmetre la seva passió per la música antiga mitjançant concerts de caràcter divulgatiu. Donant eines als oients per aprofundir en el llenguatge de la música barroca es pot gaudir encara més de tot el que aquesta pot oferir.

Finalment, el divendres 17 de maig Arnau Tomàs, violoncel, i Kennedy Moretti, clave, presentaran un programa dedicat a Bach.

Chacon ha agraït l’esforç de la taula de programació de música de cambra, formada per Joventuts Musicals de Sabadell, juntament amb l’Escola de Música i Conservatori Professional de Sabadell, l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) i tècnics de l’Ajuntament, que plegats escullen i decideixen la programació temporada rere temporada.