PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

17
Març
2017

MetallVallès incorpora noves propostes de formació i jornades d’ocupació “cara a cara”

Preveu arribar a més 200 persones i aconseguir un mínim de 100 insercions laborals

MetallVallès incorpora noves propostes de formació i jornades d’ocupació “cara a cara”

La segona edició del projecte MetallVallès, de promoció de l’ocupació i la competitivitat de la indústria metal·lúrgica, ha incorporat novetats de millora com ara propostes de formació a mida, l’impuls de les vocacions tecnològiques vinculades al metall i jornades d’ocupació sectorial “cara a cara” entre empreses i persones candidates.

Aquesta segona edició, ja iniciada es perllongarà fins al mes d’agost. Es preveu arribar a més 200 persones i aconseguir 100 insercions laborals, així com contactar amb unes 100 empreses i que un 70% d’aquestes almenys participin en més d’una acció.

El Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta ha acollit avui una jornada de presentació dels resultats de la primera edició i s’han exposat les novetats que s’han incorporat en aquesta segona proposta. Ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez; l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, i l’alcaldessa de Barberà, Sílvia Fuster, coma representants dels municipis impulsors del projecte, al qual s’ha incorporat enguany Sant Quirze del Vallès.

Novetats

Metallvallès 2017 incorpora noves propostes de formació, com l’ajustatge de motllos i matrius, un de control numèric, soldadura, Interpretació de plànols, targeta professional del metall i prevenció de riscos laborals i gestió de la qualitat. A més, serà present a la Fira SabadellOrienta, Apropa’t a la FP! (19, 20 i 22 d’abril de 2017) on s’incidirà per treballar les vocacions tecnològiques, concretament d’ocupacions vinculades al metall per a estudiants de secundària. I, finalment, es treballarà en unes noves jornades d’ocupació sectorial (“cara a cara”) entre empreses i persones candidates.

Durant l’acte de presentació, l’alcalde Juli Fernàndez ha manifestat que “a Sabadell perseguim la solidesa, la generació d'oportunitats, i per fer-ho hem de tenir en compte tots els actors.I amb MetallVallès estem generant oportunitats per no repetir els errors del passat i crear una economia real".

En el mateix sentit s’ha expressat l’alcaldessa de Barberà, Sílvia Fuster, que ha remarcat el fet que “en aquest projecte administració i empreses anem de la mà per afrontar noves oportunitats en el sector del metall. Perquè hem d'estar atents a les necessitats de les persones que busquen feina”. D’altra banda, l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha assenyalat que “Metallvallès és una aposta en el sector industrial que forma part dels nostre ADN, estant situats en una de les àrees industrials més importants del sud d'Europa”.

Revifar el sector

MetallVallès neix de la necessitat de revifar un sector que a la comarca ha viscut dificultats a l’hora de trobar perfils professionals especialitzats. Així, el conjunt d’iniciatives del projecte ha anat encaminat en aquesta línia. Destaca l’estudi elaborat pel Centre Metal·lúrgic per detectar quines competències requerien les empreses del sector, identificant els perfils professionals de difícil cobertura i proposant estratègies per pal·liar aquestes mancances. El resultat va ser una oferta de formació a mida de les necessitats de les empreses.

El projecte està cofinançat per la Diputació de Barcelona –en el marc de la convocatòria ‘Ocupació a la Indústria Local’– i els ajuntaments de Sabadell, a través del Vapor Llonch, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès i Sant Quirze del Vallès. Compta amb el suport del Centre Metal·lúrgic, la Federació d’Empreses Metal·lúrgiques, Pimec, Eurecat, Ascamm, CCOO, UGT i els instituts Escola Industrial i Castellarnau.