PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

17
Març
2022

Neix el nou segell de qualitat GESTA en el marc de Sabadell Capital de la Cultura Catalana 2024

GESTA és l’acrònim resultant de les sigles de Gènere, Equitat, Sostenibilitat, Transparència i Accessibilitat

Neix el nou segell de qualitat GESTA en el marc de Sabadell Capital de la Cultura Catalana 2024

L’Ajuntament de Sabadell ha dissenyat un nou segell de qualitat anomenat GESTA (Gènere, Equitat, Sostenibilitat, Transparència i Accessibilitat) que s’aplicarà a partir d’ara a qualsevol activitat relacionada amb la cultura i, concretament, amb la Capitalitat Cultural del 2024.

El segell GESTA fa referència a un model de gestió en valors. A cada activitat cultural, es tindran en compte els següents criteris i la seva avaluació:

  • Gènere: Les accions culturals hauran de procurar arribar a la igualtat en el nombre d’homes i gènere i, també, a la inclusió de forma natural i integradora de persones LGTBI+Q.
  • L’equitat: entesa com la igualtat d’oportunitats en processos justos, clars i a l’abast de tothom.
  • La sostenibilitat: implica repensar cada acció també des d’aquest vessant, pensant què es farà en cada ocasió per minimitzar i posteriorment compensar la petjada ambiental.
  • La transparència: es procurarà el dret fonamental de la ciutadania a tenir el màxim d’informació sobre la gestió dels esdeveniments i els projectes.
  • L’accessibilitat: els actes, els projectes i les activitats han de ser organitzats de manera que qualsevol persona, sigui quina sigui la seva situació personal, física, mental, econòmica o cultural, hi pugui accedir

Orígens

GESTA és l’acrònim de Gènere, Equitat, Sostenibilitat, Transparència i Accessibilitat. La voluntat de denominar a aquest segell fa referència a l’origen etimològic de la paraula “acció memorable”. En el marc de la capitalitat de la cultura, s’ha agafat aquesta paraula i s’ha portat al terreny cultural.