PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  15
  Febrer
  2017

  Neix l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, per impulsar l’economia social i cooperativa a la comarca

  Els seus objectius són crear espais per a l’enfortiment de l’economia social i cooperativa

  Neix l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, per impulsar l’economia social i cooperativa a la comarca

  El desenvolupament de l’economia social i cooperativa a la comarca compta ja amb una nou motor impulsor, com és l’Ateneu Cooperatiu dels Vallès Occidental, presentat avui. Aquest espai serà un dels 10 ateneus cooperatius que s’han creat a Catalunya en el marc del programa Aracoop, a partir d’una iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

  L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental està impulsat conjuntament per l’Ajuntament de Sabadell, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i la unió de les Xarxes locals d’Economia Social i Solidària (XES) de la comarca, representades per tres entitats de l’economia social i cooperativa com són l’Associació Can Capablanca de Sabadell, la cooperativa L’Eina de Terrassa i la cooperativa Doble Via de Sant Cugat del Vallès. L’Ajuntament de Sabadell, que va encapçalar la candidatura, exercirà la coordinació.

  Els ateneus cooperatius actuen com a centres de proximitat que desenvolupen projectes i activitats de foment i promoció de l’economia social amb la voluntat d’esdevenir un espai referent al territori per a la creació de cooperatives i altres iniciatives d’economia social.

  Els seus objectius són crear espais per a l’enfortiment de l’economia social i cooperativa; afavorir la creació d’empreses de l’economia social i cooperativa, i generar llocs de treball en el marc d’aquestes empreses. Per aquesta raó, la Xarxa d'Ateneus Cooperatius ha establert sis grans eixos de treball:

  1. Diagnosi i visibilització de l'economia social i cooperativa al territori.
  2. Accions de suport i acompanyament a la creació i desenvolupament de cooperatives i societats laborals i inserció laboral en empreses de l’economia social i cooperativa.
  3. Promoció de la fórmula cooperativa i les societats laborals dirigides a les associacions i SCP.
  4. Promoció de la fórmula cooperativa i les societats laborals per a la continuïtat d’empreses i entitats properes al tancament d’activitat.
  5. Actuacions per conèixer i aprendre els models d’empresa cooperativa destinada a joves estudiants i professorat de cicles formatius de formació professional de grau superior i universitaris.
  6. Facilitar eines, recursos i suport necessari per a la creació i transformació en cooperatives i societats laborals destinat a prescriptors i professionals de l’àmbit de les assessories i gestories.

  La presentació de l’Ateneu s’ha fet avui a Sabadell, a l’edifici del Vapor Llonch, i ha comptat amb la presència del regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro; Josep Vidal, director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa; Joan Carles Paredes, vicepresident del Consell Comarcal del Vallès Occidental; Núria Rigol, de l’ Associació Can Capablanca i en representació de la Xarxa local d’Economia Solidària de Sabadell; Xesca Corzo, de L’Eina SCCL i en representació de la Xarxa local d’Economia Solidària de Terrassa; i Nino Ramírez, de Doble Via SCCL i en representació de la Xarxa local d’Economia Solidària Sant Cugat.

  El regidor de Treball i Empresa de l’Ajuntament de Sabadell, Eduard Navarro, ha destacat el valor de la creació de l’Ateneu com una “posada en pràctica dels valors pels quals aposta el Govern municipal, com són la governança compartida i la corresponsabilització en l’assoliment dels objectius que perseguim”.

  D’altra banda, el director general d’Economia Social, Josep Vidal, ha destacat el pes de l’economia cooperativa de la comarca en el conjunt de Catalunya amb més de 423 cooperatives, la segona comarca amb més empreses d’aquest tipus, després de Barcelona. Vidal ha assenyalat que “l’Ateneu ha de contribuir a la generació de riquesa i ocupació i, sobretot, a la transmissió dels valors de justícia social i igualtat d’oportunitats”.

  L'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental compta amb el suport dels Ajuntaments de Sant Cugat, Sant Quirze del Vallès i Terrassa, així com de les següents associacions i cooperatives:

  Acció Cultural Sant Cugat, Associació Banc d’Energia, Associació Cal Gorina (Castellar del Vallès), Associació Camp d’Energia de l’Economia del Bé Comú de Terrassa (EBC Terrassa), Associació cultural SOS Pallassos els Pallassos Perillassos (Sabadell), Associació Ecolnserció (Terrassa), Associació la Ruda amics de Can Deu per a l’agricultura ecològica (Sabadell), Associació Sant Cugat cap a l’Economia Social, Solidària i Sostenible (Sant Cugat), CIPO SCCL (Sabadell), Cooperativa Coop57, SCCL, DRAPAIRES D’EMAÚS S.COOP (Sabadell), Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya (Comarca), Fiare Banca Ètica – Grup d’Iniciativa Territorial del Vallès (Comarca), GESTCOOP, SCCL (Terrassa), Grup de consum ecològic de la zona Nord de Sabadell, Tocant la Pera (Sabadell),  Grup Local de Sabadell Som Energia SCCL (Sabadell), Grup Local de Terrassa Som Energia (Terrassa), Hobest, SCCL, L’Esberla, SCCL, L’Ortigacoop, SCCL (Sant Cugat), LUIKA, SCCL (Comarca), Som mobilitat SCCL, SprintCoop, SCCL (Terrassa), Tracta’m, Xarxa d’Economia Solidària (XES), Xarxa de Producció i Consum del Vallès PIC (Sabadell i Terrassa).

   

  Categories Empresa, Economia i treball Tags Ateneu Cooperatiu, economia, economia social i cooperativa