PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

11
abril
2022

Nou projecte d’obres del parc agrari de Sabadell per impulsar un model productiu d’agricultura de proximitat

Nou projecte d’obres del parc agrari de Sabadell per impulsar un model productiu d’agricultura de proximitat

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí de manera inicial el projecte d’obres per construir el parc agrari de Can Gambús-Vallcorba. El projecte consisteix en la construcció d’un edifici, ubicat a la finca municipal del parc agrari de Can Gambús-Vallcorba, que permeti impulsar un model productiu d’agricultura de proximitat i actuar de focus de divulgació i formació relacionades amb l’agricultura de proximitat i sostenible.

Aquesta licitació es va tramitar durant el 2021, però l’augment que han sofert darrerament els materials de construcció i costos de l’energia, han provocat que aquest concurs quedés desert. Ara, es procedeix de nou a l’aprovació del projecte amb els costos actualitzats. En aquest cas, s’estableix l’execució de les obres mitjançant dos sectors diferenciats: un referit al magatzem agrari i l‘altre al Centre d’Interpretació i Formació Can Gambús (CICG).

Dos àmbits diferenciats

L’espai es divideix en dos grans àmbits. El primer, un Magatzem Agrari per a les activitats agroforestals de la finca, on es puguin guardar tractors i maquinària agrícola d'ús general. Aquesta part té un pressupost d’execució de 570.586,90 euros i el termini d’execució previst és de set mesos.

El segon sector és el Centre d’interpretació i formació (CICG), com a centre de visitants al Parc Agrari de Sabadell. Aquesta part compta amb un pressupost d’execució de 233.688,50 euros i un termini d’execució de sis mesos.

Aquesta iniciativa forma part del conjunt de projectes que l’Ajuntament està posant en marxa al territori, amb l’objectiu d’impulsar l’activitat econòmica i de millorar la vida de les persones en la conjuntura actual marcada per la pandèmia. Es tracta d’actuacions encaminades a conservar i protegir el medi ambient i a promoure l’eficàcia dels recursos naturals i paisatgístics.

A més, les obres estaran cofinançades al 50 per cent pels fons europeus FEDER.