PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

25
Març
2014

Nous contenidors per la recollida d’oli vegetal

El proper dijous l’Ajuntament de Sabadell instal·larà al carrer 15 contenidors per a la recollida de l’oli vegetal

El proper dijous l’Ajuntament de Sabadell instal·larà al carrer 15 contenidors per a la recollida de l’oli vegetal. Es tracta d’uns nous contenidors metàl·lics de color taronja, que permeten que qualsevol persona pugui dipositar aquest residu dins d’un envàs de plàstic tancat. Aquest nou sistema és més còmode i net i evita vessaments del residu en la maniobra de traspàs.

Fins a la data, els punts de recollida estan localitzats a les 3 Deixalleries municipals, al Mobiblau i als Centres Cívics i Mercats municipals en horari d’atenció al públic.

A partir d’ara, la ciutadania trobarà aquests nous contenidors per recollir oli al costat dels contenidors de recollida selectiva més properes a les ubicacions següents: Centre Cívic Can Deu, Centre Cívic Ca n’Oriac, Centre Cívic Can Puiggener, Mercat de la Creu Alta, Centre Cívic Concòrdia, Centre Cívic Poble Nou, Centre Cívic Can Balsach, Centre Cívic Can Rull, Mercat Torre-Romeu, Mercat dels Merinals, Mercat Central, Centre Cívic Gràcia, Centre Cívic Sant Oleguer, Centre Cívic Creu de Barberà i Mercat de Campoamor.

Cal reciclar l’oli vegetal

L'oli vegetal usat contamina les nostres aigües, cada litre d’oli pot arribar a contaminar mil litres d’aigua. També provoca moltes avaries a les depuradores i complica el procés de depuració de l’aigua.

El principal destí final d’aquest oli usat és fer biodièsel, un combustible biodegradable, no tòxic i lliure de sofre i altres contaminants atmosfèrics. És per això, que el seu reciclatge és tan important, i des de casa és molt fàcil fer-ho, només cal abocar-hi l’oli usat de cuina en un pot o ampolla de plàstic tancat, i quan estigui ple dipositar-lo en aquests contenidors de carrer.