PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

04
Març
2020

Nova edició de “De què parlem quan parlem de drogues”, adreçada a l’alumnat de quart d’ESO, mares, pares i docents

Destaca la gimcana que arribarà a 1.200 alumnes de 4t d’ESO

Nova edició de “De què parlem quan parlem de drogues”, adreçada a l’alumnat de quart d’ESO, mares, pares i docents

Des de principis de març i fins al proper mes d’abril Sabadell impulsa, un any més, la campanya De què parlem quan parlem de drogues, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament, que ofereix als i les joves informació general sobre aquestes substàncies, promovent el seu esperit crític envers aquestes i afavorint conductes saludables. També a la campanya s’inclouen accions adreçades a pares i mares i professorat.

Entre les activitats del programa, destaca la Gimcana De què parlem quan parlem de drogues, amb un participació de més de 1.200 alumnes de 4t d’ESO, de tots els instituts públics i 12 de concertats.

La gimcana és una proposta formativa presentada de forma lúdica de dues hores de durada, dinamitzada per professionals, formats i supervisats per l’equip tècnic municipal de Salut i de Joventut. L’objectiu d’aquesta activitat és proporcionar Informació general sobre les dro­gues i en concret sobre el tabac, el cànnabis, l’alcohol i les begudes energètiques. També és convida a reflexió sobre els mites i creences en aquest tema i es fomenta una visió crítica per part de l’alumnat davant el comerç de substàncies.

Enguany es continua també fent incidència en la informació i el debat entorn les begudes energètiques, que alguns joves confonen amb les begudes isotòniques. En els últims anys s’ha detectat el consum de begudes energètiques entre els joves, que les combinen amb alcohol, la qual cosa implica ordres contradictòries al cos, que rep un estimulant (beguda energètica) i un immunosupressor (alcohol).

Pel que fa a les sessions informatives per a mares, pares i també per al professorat, es pretén donar eines per entendre l’actitud i la interacció dels joves davant les drogues. Així és dona informació sobre: El pas de l’adolescència a l’edat adulta i el paper que hi ju­guen les drogues. Per què els joves en consumeixen?; actituds que ens apropen o ens allunyen per parlar de drogues amb els adolescents; com fomentar l’autoestima, la presa de decisions, la tolerància, la frustració i la capacitat crítica en els nostres fills i filles.