PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

29
Maig
2020

Noves jornades de donació de sang durant el mes de juny al Mercat de Sant Joan

Noves jornades de donació de sang durant el mes de juny al Mercat de Sant Joan

El Banc de Sang ha programat a Sabadell més campanyes especials de donació de sang, durant el més de junt, concretament els dimarts 2, 9 i 16 al Mercat de Sant Joan. Aquestes campanyes tenen l’objectiu d’incrementar les reserves i garantir l’assistència sanitària als hospitals. Les donacions es podran fer de 10 a 14 h i de 17 a 21 h. És imprescindible reservar hora al web per evitar cues.

Sabadell s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies, ja que es van haver de suspendre campanyes habituals a escoles, universitats i empreses. Donar sang és una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. Des de l’arribada del coronavirus, el nombre de donacions ha baixat i durant els propers dies es preveu que ho faci encara més.

223 donacions

La darrera campanya va tenir d’escenari el Centre Cívic de Cal Balsach, els dies 25, 26 i 27 de maig, amb una participació de 234 persones i un total de 223 donacions efectives. Aquesta bona resposta ha fet que el Banc de Sang continuï amb les campanyes de donació a la ciutat

Donar sang de forma segura

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari.

El coronavirus no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual. Per ser donant de sang cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar 50 quilos o més, trobar-se bé de salut i, en cas de ser dona, no estar embarassada.