PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

13
Juliol
2022

Obertes les inscripcions per a les Jornades de Ciència Ciutadana 2022 que es faran al Casal Pere Quart

És un fòrum per visibilitzar i promoure l’ús de la Ciència Ciutadana com a eina per respondre als reptes actuals de la societat

Obertes les inscripcions per a les Jornades de Ciència Ciutadana 2022 que es faran al Casal Pere Quart

Ja estan obertes les inscripcions per a les Jornades de Ciència Ciutadana 2022. L’esdeveniment, que és gratuït, tindrà lloc els dies 18 i 19 d’octubre al Casal Pere Quart. El fòrum té l’objectiu de visibilitzar i promoure un ús transversal i efectiu de la Ciència Ciutadana com a eina per respondre als reptes actuals de la societat. Això es farà des de 6 àmbits temàtics, en un ampli programa amb taules rodones, ponències i tallers.

Les Jornades Ciència Ciutadana 2022 busquen projectar els agents sectorials i donar suport a sinergies i aliances necessàries per enfortir i visibilitzar la ciència ciutadana i involucrar-ne els agents clau, per afavorir el seu ús com a eina vertebradora de decisions i polítiques d’innovació. També pretén reflexionar i debatre sobre les estratègies i accions necessàries per resoldre els diversos reptes que la ciència ciutadana té actualment per aconseguir uns nivells òptims d’eficàcia i eficiència, a més d’estudiar les solucions metodològiques i d’innovació  i dinamitzar la seva implantació territorial.

El programa, que es pot consultar aquí, comptarà amb més de 60 ponents. S’hi podran trobar figures rellevants de la ciència ciutadana a nivell estatal i català com ara l’Aitana Oltra (Univ Pompeu Fabra), Rosa Arias (Science for Change), Jaume Piera (Institut de Ciències del Mar), Albert Cañigueral (Generalitat de Catalunya), Javier Creus (Ideas for Change), Anabel Sánchez (CREAF), Raul Toran (ISGlobal), Andrea Comaposada (Anèl·lides),  Dacha Atienza (Museu Ciències Naturals de Barcelona) o Diana Escobar (Ajuntament de Barcelona), entre d’altres.

Les jornades estan coorganitzades per l’Ajuntament de Sabadell, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

El seu comitè científic el completen entitats de gran relleu i trajectòria en la matèria com: Ideas for Change, Science for Change, l’ISGlobal, o l’Ajuntament de Barcelona.