PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • El 3r Saló Sakura Matsuri 2024 arriba a Sabadell per apropar l'essència del Japó a la ciutat

 • Les plagues urbanes són un problema arreu pel canvi climàtic

 • El festival Embassa't celebra aquesta setmana la 16a edició

 • L'Ajuntament reomple el llac del Parc Catalunya

 • El llac del Parc Catalunya recuperarà aviat la normalitat

 • Seguici de vigília de La Salut 2024

 • Millores en la seguretat i la senyalització dels carrers d'Osca, Avellaneda i Portugal

 • Noves actuacions a l'entorn de l'Escola Joanot Alisanda

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

  09
  Març
  2020

  El Packaging Clúster de Catalunya s’instal·la al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta

  El Packaging Clúster de Catalunya s’instal·la al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta

  El Packaging Clúster inaugura una nova seu al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta (av. de Can Bordoll, 119, Sabadell). L’entitat, integrada actualment per més de 85 membre actius, empreses, centres de coneixement i entitats de tot Catalunya que representen tota la cadena de valor de l’àmbit, s’instal·la en aquest espai de l’Ajuntament de Sabadell. La inauguració de la nova seu s’ha celebrat avui en el marc d’un acte amb la participació de la tinenta d’alcaldessa de de Desenvolupament Econòmic, Montse Gonzàlez; la directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Matilde Villarroya, i el president de Packaging Clúster, Artur Costa.

  La tinenta d’alcaldessa ha afirmat que

  el nostre objectiu és fomentar la innovació entre les petites i mitjanes empreses del territori facilitant l’accés a agents tecnològics, de recerca i d’innovació i posant en contacte a empreses per al disseny de projectes que les ajudin a ser més competitives. La presència del Clúster Packaging ara a Sabadell serà de gran ajut per materialitzar aquest objectiu.

  Segons l’acord signat amb l’Ajuntament de Sabadell, per mitjà de l’empresa municipal Promoció Econòmica de Sabadell, SL, l’associació Packaging Clúster es compromet a fomentar els contactes entre les empreses associades i el teixit emprenedor de la ciutat. Alhora, es treballarà conjuntament amb l’Ajuntament per generar oportunitats de nous projectes amb empreses del territori vinculades a la cadena de valor del packaging.

  Les dues parts col·laboraran en el desenvolupament de les línies d’activitat relacionades amb la sostenibilitat i l’economia circular així com amb la indústria 4.0. Per la seva part, l’Ajuntament autoritza l’associació a accedir al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta i fer ús d’un dels seus despatxos en condicions preferents. La vigència d'aquest conveni és d’un any i serà prorrogable per períodes anuals per mutu acord de les parts, fins a un màxim de quatre anys.

  La seu del Cluster Packaging a Sabadell significa la tornada d’aquest projecte al lloc on es va gestar. L’origen d’aquest clúster és en el treball conjunt de Sabadell, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Polinyà, Sant Quirze del Vallès i Santa Perpètua i el seu entorn amb el suport d’ACCIÓ iniciat el 2008 amb el Pla d’Innovació. El primer pas va ser detectar que la indústria alimentària i auxiliar, més el seu sistema de valor, concentrava un gran potencial a l’entorn territorial del Vallès Occidental. Sumant els cinc municipis del projecte es va comprovar al 2009 que el clúster integrava més de cent empreses amb un facturació de més de 1.600 milions d’euros.

  Des de llavors, es va anar treballant per traslladar aquesta realitat a les mateixes empreses, tant vallesanes com d’arreu del territori català, amb l’objectiu de poder treure el màxim profit i posar en contacte empreses de diferents àmbits per cooperar entre si. El clúster va anar seguint el seu camí natural de ser gestat i impulsat des de l'àmbit públic per tal que, posteriorment, les empreses poguessin agafar el relleu. La forma de prendre el lideratge per part de les empreses es va materialitzar amb la constitució d’una associació l’any 2012.

  Packaging Clúster

   L’objectiu principal del Clúster del Packaging és ajudar a la millora competitiva de les empreses que l’integren, per tal de generar més i millors negocis per a les companyies i entitats del món de l’envàs i embalatge. Aquesta millora prové de la promoció del networking, el coneixement i del negoci, les quals es treballen mitjançant sis eixos estratègics, que tenen un Pla d’Activitats anual per tal de reforçar i consolidar les respectives actuacions.

  El Clúster té el suport del conjunt de les administracions, treballant conjuntament per impactar amb força al conjunt de l’economia. En aquest sentit, es compta amb tres certificacions cabdals al món dels clústers: l’entitat està integrada dins del Programa Catalonia Clústers d’ACCIÓ; és un clúster registrat com a Agrupació Empresarial Innovadora (AEI) al Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, i va rebre el 2013 la qualificació europea de bronze en la gestió de clústers per part de l’European Cluster Excellence Initiative (ECEI), renovat el 2017.

  Categories Economia i treball Tags CEI Can Roqueta, Centre d'Empreses Industrials