PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

28
Setembre
2017

Personal de la TUS i biblioteques reben formació per millorar l’atenció a les persones amb discapacitat

Amb l’objectiu de fer accessible l’administració municipal a qualsevol ciutadà

Amb l’objectiu de fer accessible l’administració municipal a qualsevol ciutadà i, en aquest cas, al col·lectiu de les persones amb discapacitat, un total de 83 treballadors i treballadores de la TUS i de les biblioteques municipals reben formació per millorar l’atenció a les persones amb discapacitat.

En el cas de personal de la TUS, es facilitaran eines i pautes generals en la atenció a les persones amb discapacitat física, sensorial, psíquica o trastorn de salut mental. S’incidirà en com fer front a les pors, el desconeixement i les dificultats en atendre a les persones amb discapacitat usuàries del transport públic i què fer quan un viatger es comporta de manera no habitual. També es donaran eines per comunicar-se amb les persones amb discapacitat auditiva, què fer davant de passatgers amb dificultats de comprensió i com acompanyar a les persones amb discapacitat visual, entre d’altres.

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha destacat que “l’èxit de les polítiques d’accessibilitat dels transports públics depèn de molts factors, però un dels més importants és la sensibilització dels conductors i pensem que els hem d’ajudar a formar-se”.

Pel que fa als treballadors i treballadores de les biblioteques, la formació incideix a promoure la igualtat d’oportunitats i l’accessibilitat en l’entorn comunitari i cultural i a millorar els coneixements i competències dels professionals de les biblioteques de Sabadell sobre la discapacitat i l'accessibilitat. L’objectiu final és afavorir una atenció de qualitat a les persones amb discapacitat usuàries de les biblioteques i treballar casos i exemples concrets, posant èmfasi en les biblioteques públiques en els conceptes de discapacitat i d’accessibilitat.

D’aquesta manera és vol “promoure, tal com recull el Pla Estratègic d’Acció Social Sabadell 2025, que el conjunt de la ciutadania sigui permeable a la diversitat i esdevingui agent actiu en la millora de l’espai públic i dels espais cívics”, ha afirmat el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez.

Aquesta acció formativa de l’Ajuntament de Sabadell amb el finançament d’una subvenció de la Diputació de Barcelona, és tant teòrica com pràctica i està impartida per la Fundació Desenvolupament Comunitari a conductors i conductores d’autobusos i personal d’atenció al públic de les biblioteques.