PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  31
  Juliol
  2017

  Persones en atur fan feines de manteniment i millora de centres educatius en diferents programes d’ocupació

  L’Ajuntament destina aquest estiu més de 162.100 euros al manteniment i la millora dels equipaments educatius

  Persones en atur fan feines de manteniment i millora de centres educatius en diferents programes d’ocupació

  Les actuacions que l’Ajuntament impulsa aquest estiu per al manteniment i la millora dels equipaments educatius sumaran més de 162.100 euros. Les diferents accions, que s’estan portant a terme bàsicament a escoles bressol municipals i centres d’educació infantil i primària, tenen com a objectiu que alumnat, professorat, personal d’administració i serveis i el conjunt de la comunitat educativa puguin desenvolupar la funció educadora en les millors condicions possibles.

  Destaca, així mateix, el fet que part dels treballs de millora que s’hi realitzen són a càrrec de persones en situació d’atur contractades mitjançant programes d’ocupació, coordinats des de l’Ajuntament a través de Promoció Econòmica i subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

  Aquest matí, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, i el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, han visitat l’Escola Alcalde Marcet, on s’estan fent treballs de pintura i millora i on està actuant un dels programes d’ocupació. Tal com ha comentat Joan Berlanga, “l’equitat i l’èxit educatiu depenen de diversos factors, un dels quals passa per garantir la qualitat dels equipaments. Per això, com a ciutat estem fent un important esforç per dignificar els espais escolars, actuant a diferents centres i prioritzant els que tenen un entorn complex, com és el cas de l’Escola Alcalde Marcet”.

  Pel que fa a la vinculació d’aquests treballs amb programes d’ocupació, el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro ha ressaltat que “el retorn social d’aquests projectes és evident, ja que s’adrecen principalment a col·lectius amb més dificultats per accedir a una feina, com persones més grans de 45 anys o en situació d’atur de llarga durada. Durant un temps, aquestes persones tenen un contracte per adquirir experiència laboral i començar el camí per tornar al mercat de treball, tot fent obres en benefici del conjunt de la ciutat”.

  En concret, la pintura exterior i interior i millora de les instal·lacions de l’Escola Alcalde Marcet ha comptat amb la col·laboració de diferents grups de pintura i ha comportat que més de 30 persones, entre oficials i peonatge, hagin intervingut en aquest espai en algun moment determinat. Els treballs en aquest centre es van iniciar a finals de maig i es preveu que finalitzin aquest agost.

  També durant l’agost i a través dels programes d’ocupació, es preveuen fer treballs de millora puntuals a l’Escola la Trama i al setembre s’iniciarà la pintura exterior de l’Escola Torreguitart. Durant el primer semestre de 2017 participants en aquests programes han intervingut a l’escola Francesc Bellapart, Samuntada i l’Escola de Música. Els treballs es duen a terme de forma alternada amb altres feines a equipaments municipals de la ciutat.

  Altres actuacions

  Pel que es fa a les accions en general per millorar i mantenir els centres educatius a la ciutat durant l’estiu, a més de la pintura a l’Alcalde Marcet –en aquest centre també es renovaran les cortines de l’edifici de primària—, es renovaran les persianes i cortines de l’Escola Ribatallada per a una millor protecció solar i regulació de la il·luminació en les diverses condicions d’ús dels espais i s’instal·larà un parapilotes a l’Escola Gaudí. A les diferents accions per millorar el confort tèrmic de les escoles bressol municipals es destinen aquest estiu prop de 46.000 euros.

  A més, cal afegir les actuacions ordinàries que es porten a terme durant les vacances per mantenir els patis en bones condicions i que passen per reparar el sauló, la pintura, els jocs i els sorrals de les zones de joc infantil de diferents equipaments educatius.

  Val a dir, així mateix, que aquest 2017, abans de l’estiu, l’Ajuntament ha impulsat altres millores a diferents equipaments, com ara la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les escoles Joanot Alisanda i Teresa Claramunt, la reforma d’espais de l’Escola Catalunya, treballs de drenatge al pati de l’Escola Amadeu Vives i la millora de les instal·lacions d’aigua al local del carrer de la Concepció, on té la seu l’Esplai Xivarri.

   

  Categories Economia i treball, Treball Tags atur, manteniment, ocupació