PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • L'Artèxtil es convertirà en la nova seu del futur Campus Urbà de Ciències de la Vida i de la Salut a Sabadell

 • Rellancem l'Eix

 • Obres per canalitzar i potabilitzar les aigües del subsòl

 • Policia Municipal 2024

 • La temporada de piscines 2024 s’inicia aquest divendres, 7 de juny, amb l’obertura d’Olímpia i Cal Marcet

 • Comencen els treballs de pacificació a l'entorn de l'Escola Joan Montllor

 • L'espai sobre la plataforma de la Ronda Oest és un espai d'ús ciutadà a Can Llong

 • El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana ha celebrat a Sabadell una jornada sobre productivitat i qualitat del treball

 • La tercera edició del Festival Observa arriba a Sabadell del 23 de maig al 16 de juny

 • El 3r Saló Sakura Matsuri 2024 arriba a Sabadell per apropar l'essència del Japó a la ciutat

 • Les plagues urbanes són un problema arreu pel canvi climàtic

 • El festival Embassa't celebra aquesta setmana la 16a edició

 • L'Ajuntament reomple el llac del Parc Catalunya

 • El llac del Parc Catalunya recuperarà aviat la normalitat

 • Seguici de vigília de La Salut 2024

 • Millores en la seguretat i la senyalització dels carrers d'Osca, Avellaneda i Portugal

 • Noves actuacions a l'entorn de l'Escola Joanot Alisanda

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

  23
  Juliol
  2014

  Persones en atur pinten l’Escola La Romànica per mitjà de programes de formació i treball del Vapor Llonch

  La meitat del grup pertany al pla d’ocupació vinculat al programa Treball als Barris de la zona sud

  L’Ajuntament de Sabadell, mitjançant Vapor Llonch i la Regidoria d’Educació, estan millorant l’Escola La Romànica. Un grup de 9 persones en atur, la majoria amb experiència prèvia en el sector de la pintura, estan pintant l’interior de l’edifici, d’una superfície de 4.700 m2, per mitjà de programes de formació i treball del Vapor Llonch. L’edat mitjana del grup és de 52 anys i bona part de les persones que l’integren han exhaurit la prestació per desocupació i acumulen més de 2 anys sense un contracte laboral.

  Avui durant una visita a l’escola per veure l’evolució dels treballs que s’hi estan fent, el tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Serveis Centrals, Josep Ayuso, ha destacat el doble objectiu dels programes de formació que porta a terme l’Ajuntament:

  La voluntat és ajudar a formar persones que es troben a l’atur i que ho estan passant francament malament, i així ajudar-los a accedir al món laboral i, al mateix temps, millorar les instal·lacions municipals a través de treballs de pintura com és aquest cas.

  Per la seva banda, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Ramon Burgués, ha valorat mot positivament la relació

  amb la Generalitat, perquè gràcies a la seva col·laboració farem possibles uns treballs perquè els centres educatius estiguin en condicions òptimes al mes de setembre per iniciar el curs escolar.

  De la mateixa manera, el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Monge, ha remarcat

  la importància d’aquest tipus de programes en benefici de la comunitat, ja que, d’una banda, ajuda les persones a treballar i, a més, permet millorar equipaments de la ciutat.

  La meitat del grup pertany al pla d’ocupació vinculat al programa Treball als Barris de la zona sud finançat per la Generalitat, amb la qual cosa són veïns del Districte 6. L’altra meitat pertany al Pla Municipal de foment a l’ocupació, amb aportació íntegrament de l’Ajuntament de Sabadell, adreçat a persones majors de 45 anys a l’atur. En tots dos casos, aquestes persones tenen un contracte laboral de sis mesos i durant tot el projecte l’activitat laboral es combina amb la formativa i els participants realitzen obres i serveis d’interès general i social.

  En el cas del grup de pintors, des de mitjan mes de juny, quan van entrar a formar part d’aquest programa, han estat treballant en el condicionament de les superfícies i pintant l’interior del centre. Aquesta feina s’allargarà fins al desembre, moment en què finalitzaran el contracte laboral. Durant aquest semestre, aquest grup de pintors combinarà el treball a l’Escola La Romànica amb altres treballs de pintura  que hi ha previstos al Casal Pere Quart i a Ca l’Estruch.

  Les tasques de pintura en algunes escoles públiques de Sabadell es fan periòdicament mitjançant programes de formació i treball. Les darreres actuacions de pintura de centres educatius per mitjà d’aquests projectes, amb els quals es dóna feina a persones en atur, s’han desenvolupat a les escoles Miquel Martí i Pol i Creu Alta.

  Actuacions als centres educatius durant l’estiu

  Els treballs de pintura a l’Escola La Romànica s’emmarquen en el conjunt de tasques de millora i manteniment que aquest estiu s’estan portant a terme als centres educatius de Sabadell. Així, l’Ajuntament fa diverses actuacions per afavorir que el nou curs escolar s’iniciï amb les millors condicions possibles. A l’Escola La Romànica, a banda de la pintura, es substituiran dues portes de dos fulls perquè siguin practicables en tots dos sentits. També es faran actuacions en matèria de seguretat a la Casa Brutau (Escola Municipal de Música i Conservatori Professional). El programa de millores durant l’estiu contempla, d’altra banda, la reparació de la pista esportiva a l’Escola Ribatallada i millores a la cuina de l’Escola Mas Boadella. Així mateix, es portarà a terme un repàs d’aquells sorrals i elements i pintura dels jocs infantils que ho necessitin dins el conjunt de centres de la ciutat.  

  Per la seva part, el programa d’accions que portarà a terme la Generalitat inclou actuacions a l’Escola Agnès Armengol per adequar la nova unitat d’ensenyament secundari La Serra, l’adequació d’aularis al Centre d’Educació Especial Francesc Bellapart, la reforma del talús del pati de l’Escola Torreguitart, accions relacionades amb la seguretat a les Escoles Pau Casals i Roureda, l’ampliació d’aularis a l’Escola Virolet i la creació d’aularis per la posada en marxa de l’Institut Arraona a Can Llong al solar annex a l’Escola Can Llong.

  Pla Municipal de foment a l’ocupació

  Respecte al Pla Municipal de foment a l’ocupació, al qual pertanyen part del grup de pintors que treballen a l’Escola La Romànica, l’Ajuntament de Sabadell inverteix 700.000 euros en aquest pla posat en marxa a finals de 2013, per completar les accions que desenvolupa el Vapor Llonch per mitjà de les aportacions de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. La decisió d’atendre persones d’aquesta edat es deu a l’increment d’aquest col·lectiu en les llistes de l’atur arran la crisi i  tenint en compte que per a altres col·lectius, com el dels joves, es desenvolupen en paral·lel altres programes específics des del Vapor Llonch.  

  En aquests moments, gràcies a aquest pla, un grup de 14 persones en atur majors de 45 anys ha participant en el curs de “Venedor/a-Manipulador/a d'indústries càrnies” i s’ha  contractat des de l’Ajuntament a 17 persones en atur majors de 45 anys empadronades a Sabadell en les especialitats de jardineria, neteja viària, mainaderes, construcció, pintura i fusteria durant sis mesos. Una altra partida del Pla es centra en complementar les actuacions previstes, com per exemple, finançar el dèficit del programa de Formació i Treball subvencionat per la Generalitat, ja que la Generalitat no finança al cent per cent aquest tipus de projectes i l’administració local assumeix la despesa.

  Per últim, dins el Pla Municipal de foment a l’ocupació es preveuen subvencions a les empreses per contractar persones majors de 45 anys i ajuts al foment de l’autoocupació amb la posada en marxa d’una nova activitat econòmica. Les convocatòries per a la concessió d’aquests ajuts es presentaran properament per tal que  s’hi puguin acollir les persones interessades.

   

  Categories Economia i treball, Formació Ocupacional, Treball Tags desocupació, economia, Escola La Romànica, formació, treball, Vapor Llonch