PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

11
Maig
2021

Persones en atur reparen mobiliari urbà a Torre-romeu gràcies als programes d’ocupació

Persones en atur reparen mobiliari urbà a Torre-romeu gràcies als programes d’ocupació

Participants en programes d’ocupació estan desenvolupant tasques de manteniment i millora del mobiliari urbà de Torre-romeu. Les actuacions s’han iniciat a la plaça de Dolores Ibárruri  i s’estendran per altres punts del barri com el carrer de Sau o la plaça de Cristóbal Ramos durant els propers mesos.  En concret, un grup de 7 persones estan treballant en la reparació dels bancs a la plaça de Dolores Ibárruri. Són participants al programa Treball als Barris de l’especialitat de pintura, que han iniciat el seu contracte a principi de mes.

Com indica l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés,

l’objectiu d’accions com aquestes, que l’Ajuntament executa a través del Vapor Llonch, és oferir oportunitats laborals a persones que tenen dificultats afegides o especials a l’hora de trobar feina, al mateix temps que es fan obres i serveis d’interès general i social a la ciutat.  Hi ha determinats col·lectius on l’atur s’imposa i tendeix a cronificar-se. Sabem que si a una persona en recerca d’ocupació se li fa un acompanyament, se li donen eines i se li ofereix una formació, les probabilitats que pugui trobar una feina s’incrementen. Per això treballem en aquesta línia.

Treball als Barris és un projecte subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya que inclou diferents serveis adreçats al veïnat dels barris de la zona del Ripoll (Can Puiggener, Torre-romeu, el Poblenou i Can Roqueta) i de la zona del sud (la Creu de Barberà, les Termes, Espronceda i Campoamor). En el marc d’aquest projecte, es forma i contracta persones en atur d’aquests barris per part de l’administració. Els contractes tenen majoritàriament una durada de sis mesos.

Contractació de 125 persones

En conjunt aquests programes de Treball als Barris permeten aquest 2021 la contractació de 125 persones en les següents especialitats: neteja viària, fusteria, pintura, instal·lacions, construcció, manteniment patis escolars, neteja d’equipaments, jardineria, magatzem, acompanyament gent gran, dinamització esportiva, horticultura ecològica, integració laboral i social  atenció ciutadana i acompanyament en la tramitació digital. Algunes d’aquestes especialitats han inclòs  un període previ de formació d’entre 2 i 5 mesos.

Alhora també  estan en marxa dues accions específiques per a menors de 30 anys, denominades Cases d’Oficis, en les especialitats de videoproducció i cultura audiovisual i atenció a la infància. Tenen deu mesos de durada amb un contracte de pràctiques inclòs, la qual cosa significa, en alguns casos, la primera oportunitat laboral per a les persones participants. A hores d’ara, ja s’han tancat els processos de selecció d’aquests programes.

Servei diari d’ajuda per trobar feina

D’altra banda, el veïnat de l’àmbit de Ripoll i de la zona del sud de Sabadell disposa d’un servei diari d’ajuda per trobar feina, rebre els diversos recursos ocupacionals i informació del ventall d’ajuts d’altres administracions, en el marc del programa Treball als Barris. Aquest servei s’adreça a persones en situació d’atur o bé treballant i que busquin una millora d’ocupació, alhora que s’atén les necessitats de reclutament de les empreses. Enguany s’espera acompanyar un mínim de 600 persones entre els diferents punts d’actuació

Les persones interessades s’han d’adreçar als centres cívics de referència en funció del lloc de residència, de dilluns a divendres, al matí de 9 a 2.

En el cas del veïnat de la zona del sud és el Centre Cívic de la Creu de Barberà (pl. de Castelao, 1); per a les persones residents a Can Puiggener, el Centre Cívic de Can Puiggener (pl. del Primer de Maig, 1) i per a les persones residents a Torre-romeu, el Poblenou, el Raval d’Amàlia i Can Roqueta, el Centre Cívic de Torre-romeu (pl. de Montcortès, 1). 

Més informació