PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  16
  Febrer
  2017

  Plantada d’arbres i música, a la Festa del Parc Agrari

  Des del 2007 s’han plantat més de 3.400 arbres en aquest parc del rodal

  Sota el lema “Arrela’t al rodal”, el proper diumenge, 19 de febrer, tindrà lloc la Festa del Parc Agrari organitzada per la Secció Natura i l’Esplai La Ganyota de la Unió Excursionista de Sabadell (UES) i per l’Ajuntament de Sabadell.

  Enguany es plantaran més de 120 arbres –26 ametllers, 50 pins i 50 alzines– en una jornada lúdica que sorgeix arran de les reeixides plantades del centenari de l'excursionisme a la ciutat i que pretén que els sabadellencs celebrin el seu compromís amb la defensa de la natura i del rodal.

  Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, ha afirmat que “després de dos anys de no celebrar aquesta festa, hem fet un esforç per recuperar-la, perquè està plenament en sintonia amb les línies estratègiques impulsades pel Govern pel que fa a la política relacionada amb el rodal”.

  Per primer cop, es plantaran espècies forestals en un espai de bosc proper a la sínia de Can Gambús afectat per la ventada del 9 de desembre de 2014, amb la finalitat d’anar recuperant aquesta zona, que presenta una regeneració escassa o nul·la. D’altra banda, s’ha volgut donar continuïtat a la plantada d’ametllers, per anar substituint les baixes que hi ha hagut al llarg dels camins d’accés a les parcel·les agràries del parc.

  Segons Berlanga, "el Parc Agrari és un espai d'un gran valor per a la ciutat. Amb aquesta jornada festiva esperem que més ciutadans el coneguin i prenguin consciència de la importància de protegir-lo". I ha afegit que “estem treballant perquè properament i de manera progressiva les terres del parc tornin a tenir usos agrícoles”.

  El programa

  A 2/4 d’11 del matí es farà la recepció i inici de la plantada i es repartirà coca i xocolata ecològica entre els assistents, a més d’una demostració de cuines solars. A 3/4 de 12 del migdia hi haurà animació a càrrec del grup Dansetes, amb jocs, una gimcana i un concurs de dibuix infantil.A2/4 d’1 del migdia es lliuraran els diplomes acreditatius i els records de la plantada, com també els premis del concurs de dibuix. Finalment, a 3/4 d’1 del migdia, començarà el fi de festa amb música i danses a càrrec del grup Dansetes.

  Com arribar-hi

  El punt de trobada, a 2/4 d’11 del matí, és a prop de la vinya del Parc Agrari, on es pot accedir per l’entrada est venint pel costat de Can Gambús i travessant el pont de la ronda de l’Oest. L’organització recomana accedir-hi a peu o amb transport públic; en aquest cas cal agafarlalínia 4 i baixar a la parada de la carretera de Terrassa prop de la ronda d’Europa. Hi ha la possibilitat d’afegir-se al grup que es trobarà a 3/4 de 10 del matí a la parada del carrer de Calderón, grup que farà un petit itinerari comentat pel parc.

  En el cas d’accedir-hi amb vehicle particular, cal anar des de la carretera de Terrassa cap a la ronda de Jean Monet i aparcar al carrer d’Eslovènia, a tocar del pont que travessa la ronda de l’Oest.

  Per participar-hi convé formular la inscripció, que és gratuïta i oberta a tothom i que es podrà fer el mateix dia al punt de recepció del parc.

  El Parc Agrari

  El Parc Agrari de Sabadell va néixer el 2005 i té com a finalitat garantir el manteniment de l’agricultura, de manera que sigui productiva i viable econòmicament, a més de fer possible la preservació d’un paisatge de gran qualitat, amb camps i boscos que tenen importants funcions socials, patrimonials i culturals. Té gairebé 587 hectàrees de superfície, de les quals 42 són municipals. Està integrat en la Via Verda, el corredor verd que comunica Sant Llorenç del Munt i la serra de l'Obac amb Collserola.

  Més de 3.400 arbres nous al Parc Agrari des del 2007

  En el marc de la Festa del Parc Agrari, des del 2007 s’han plantat 897 arbres, entre magraners, oliveres, ametllers, pins i alzines. I, en relació amb l'Agenda 21 Escolar, des del 2007 s'han plantat 2.554 arbres i arbusts al mateix parc i 350 unitats més entre el parc fluvial del Ripoll i el parc periurbà de la Salut, en què han participat un total de 1.866 escolars.

  Més informació, aquí.

   

  Categories Parcs i Jardins, Urbanisme i Habitatge Tags festa del Parc Agrari, Parc Agrari, parcs i jardins, UES