PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

26
Gener
2016

Presentació del catàleg de l’exposició sobre Francesc Casañas i Riera

Presentació del catàleg de l’exposició sobre Francesc Casañas i Riera

El dimecres 27 de gener, a les 7 de la tarda, el Museu d’Història de Sabadell (carrer de Sant Antoni, 13) acollirà la presentació del catàleg Francesc Casañas i Riera. El retrat d’una ciutat (Sabadell, 1909-1936). L’acte serà a càrrec de Montserrat Chacon, regidora de Cultura i presidenta de l’OAMA; Joan Comasòlivas, director del Museu d’Història (MHS) i de l’Arxiu Històric de Sabadell (AHS); David Gonzàlez, tècnic de l’Arxiu, i Rafel Torrella, arxiver de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

 

 

 

El catàleg correspon a l’exposició homònima que es va presentar l’1 de setembre –en el marc de la Festa Major– i que es mantindrà oberta al públic fins al 28 de febrer al MHS. El llibre incorpora una selecció de 78 fotografies, que il·lustren el valor fotogràfic i documental de l’obra de Casañas, la qual actualment es conserva a l’AHS i constitueix una de les joies del patrimoni fotogràfic sabadellenc. Els autors són David Gonzàlez i Isabel Pardo –tècnics de la secció d’Imatge i So de l’Arxiu Històric de Sabadell– i Rafel Torrella –de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

El catàleg explica els orígens familiars de Francesc Casañas, el seu pas per l’Acadèmia Catòlica i per l’Associació de la Premsa, com també la seva tasca en defensa del patrimoni històric, mitjançant la fotografia d’elements històrics, però també a través de l’acció directa rescatant peces patrimonials i treballant activament en pro de la creació d’un Museu de la Ciutat.

El seu paper com a pioner del fotoperiodisme queda àmpliament traçat a partir d’un detallat seguiment de tots els diaris i revistes que van publicar fotos seves. Així mateix, es fa una valoració de la importància patrimonial del fons Casañas per a la ciutat de Sabadell.

Més informació: http://bit.ly/1JxNqQF