PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

09
Novembre
2016

Presentació del conte que inspirarà la nova Cavalcada de Reis

Es distribuirà conjuntament amb uns fanalets a les escoles que ho sol·licitin

Presentació del conte que inspirarà la nova Cavalcada de Reis

El dimecres 9 de novembre, a les 10.30 h, al Vapor Pissit, s’ha presentat el conte Nit de Reis a Sabadell, que s’ofereix a les classes d’Educació Infantil (P3, P4 i P5) de les escoles de la ciutat. La presentació ha anat a càrrec de Montserrat Chacon, regidora de Cultura; Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor d’Educació; David Vila, autor del conte; Mireia Puig, professora de l’ESDi, i Jorfe i LuisQuiles, representants del Col·lectiu Bafarada.

L’objectiu del conte és contextualitzar l’arribada dels Reis Mags a la nostra ciutat, recuperant el Sabadell tèxtil i creant un relat que modernitza les tradicions més universals i les relaciona i posa en valor amb les arrels més sabadellenques.La publicació ha comptat amb la col·laboració de diferents creadors sabadellencs, entre els quals el Col·lectiu Bafarada, que n’ha fet les il·lustracions.

Amb el conte, també es repartirà a les escoles un fanalet, per donar color a la cavalcada, amb la intenció de lligar passat i futur. El fanalet és en paper i l’han dissenyat alumnes de la Unitat de Producte i Usabilitat d'Espais de l’Escola Superior de Disseny (ESDi).

Durant l’acte, l’autor del conte, el sabadellenc David Vila i Ros, ha llegit la seva obra. Des del Col·lectiu Bafarada han explicat el procés creatiu de les il·lustracions –que és una obra a quatre mans– i també des de l’ESDi s’ha exposat el treball realitzat amb els alumnes i les característiques del fanalet, com a producte final.

La regidora de Cultura, Montserrat Chacon, ha afirmat que

hem volgut actualitzar un dels elements més importants de la tradició de Nadal com és la Cavalcada de Reis i ho continuarem fent per renovar l’imaginari col·lectiu del nostre país

El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga ha destacat que

l’elaboració del fanalet és fruit d’un treball de col·laboració i de participació directa dels infants de la ciutat, un element més de transversalitat, en aquest cas per repensar la Cavalcada de Reis