PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

 • L'Ajuntament i TUS han dut a terme millores en el servei de transport públic urbà de la ciutat

 • Visita d'obres a l'ampliació del centre cívic Sant Oleguer

 • Acte institucional d'obertura de Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Millores en la tramitació de llicències d'obres

 • Dades TUS 2023 Transports Urbans de Sabadell

 • Visita a les obres del Pavelló Oest

  02
  Maig
  2016

  Presentació del programa d’actes de l'Aplec de la Salut del 2016

  Del 5 al 9 de maig Sabadell celebrarà la segona festa local amb activitats de cultura popular, religioses, esportives, visites guiades al patrimoni, activitats familiars i concerts

  Presentació del programa d’actes de l'Aplec de la Salut del 2016

   

  Avui s’ha presentat en roda de premsa el programa d’actes de l’Aplec de la Salut d’aquest any. L’Aplec és la segona festa local i una de les més antigues de la ciutat i ha mantingut sempre un fort caràcter tradicional, amb cites clàssiques com la Pujada a la Salut, la ballada de sardanes, el concert de la Banda de Música de Sabadell o la cercavila popular, a més de la seva vessant religiosa.

   

  Els actes de l’Aplec comencen, com cada any des del 1981, amb la Trobada de Corals i Infantils, que aquest any tindrà lloc al Teatre la Faràndula, el dijous 5 i el divendres 6.

  El diumenge 8 de maig hi haurà activitats tant a la pl. de Sant Roc com al voltant del Santuari de la Salut. Durant tot el dia l’associació L’Animalada portarà a terme un programa que inclou activitats festives i artístiques per a tota la família. El mateix dia, l’Orquestra de Cambra de Sabadell oferirà un concert que tindrà la particularitat que no tan sols interpretaran peces per a formació de cambra, sinó que deixaran fer un tastet de l'òpera Fairy Queen de H. Purcell. Alhora, a la tarda, Sabadell Sardanista durà a terme el tradicional Concurs de Colles Sardanistes. Ja el dilluns, 9 de maig, al matí, les societats ocellaires faran els concursos d’ocells i, a la tarda, es podrà participar en una ballada de sardanes organitzada per ACF Sabadell Sardanista.

  Montserrat Chacon, regidora de Cultura, ha afirmat que

  que és bo que en el programa de l’Aplec destaquin les activitats que organitzen les entitats de la ciutat, reflex de l’enorme activitat del teixit associatiu de Sabadell

  Les tretze entitats de la ciutat que organitzen activitats per l’Aplec de la Salut són: ACF Sabadell Sardanista, Amical Mauthausen, Banda de Músics, Balladors i Artistes L’Animalada, Coral Cantaires de Can Feu, Fundació de la Mare de Déu de la Salut, Gegants i Capgrossos de Sabadell, Grup Sardanista Mirant al Cel, Orquestra de Cambra de Sabadell, Museu d’Història de Sabadell, SMATSA, Societat Ocellaire Ca n’Oriac, Societat Ocellaire Sabadellenca, Gimnàs Municipal, Sabadell Atletisme i Unió Excursionista Sabadell.

  Activitats esportives

  El diumenge 8 de maig, a les 5 de la tarda, es podrà participar en la cursa solidaria Sabadell corre pels nens, #luchemosconalvaro, que recaptarà fons per lluitar contra les malalties dels infants. La cursa, de 5 km, començarà i acabarà a l’estadi de la Nova Creu Alta.

  El dilluns, 9 de maig, a les 10 del matí, es podrà pujar caminant a la Salut, després d’haver fet un tast de coca i xocolata davant de la Fira de Sabadell (plaça de la Sardana). La pujada a la Salut l’organitzada la Unió Excursionista Sabadell i compta amb la col·laboració i suport de diverses institucions i empreses, entre les quals l’Ajuntament de Sabadell. Es recorre una distància aproximada de 7 quilòmetres.

  Organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, juntament amb les entitats d’atletisme de la ciutat –Sabadell Atletisme–, tindrà lloc el novè Cros de la Salut, que començarà a les 11.15 h. Hi haurà tres categories per edats: infantil (fins als 13 anys), absoluta (de 14 als 35 anys) i veterans (més de 35 anys). Els participants en categoria infantil faran una volta al circuit (750 m), els veterans en faran dues (1.500 m) i la categoria absoluta 3 (2.250 m). Els primers classificats de cada categoria, tant masculina com femenina, rebran trofeus que es lliuraran a la línia d’arribada, un cop acabada la cursa. Es concedirà també un premi de 180 euros en material esportiu al centre escolar o entitat de Sabadell amb més participants inclosos a la classificació general.

  D’altra banda, a les 12.30 h, es podrà participar en una classe oberta de zumba davant de la font de la Salut organitzada pel Gimnàs Municipal.

  Ofrena floral al monument a les víctimes del nazisme

  Com cada any, a les 11 del matí del dilluns 9 de maig, hi haurà l’ofrena floral en memòria dels sabadellencs morts al camp d’extermini de Mauthausen i de totes les víctimes del nazisme. Organitzat per l’Ajuntament, amb la col·laboració de l'Amical Mauthausen, tindrà lloc al monument a les víctimes del nazisme que es troba al recinte de la Salut

  En aquest sentit, Marisol Martínez, regidora d’Esports, ha destacat que

  el d’aquest any és un Aplec amb cultura popular, tradició i memòria històrica

  Servei especial de la línia d’autobús F4

  Amb motiu de la Festivitat de l’Aplec de la Salut, el servei de la línia F4 es manté com un festiu habitual, però es reforça des de les 8.30 fins a les 21.30 h, amb una freqüència de pas de 15 minuts, des de la rda. de Zamenhof (parada de l’intercanviador) fins al Poblenou, en tots dos sentits.


   

  Categories Cultura i esport, Activitats culturals