PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

02
Maig
2016

Presentació del programa d’actes de l'Aplec de la Salut del 2016

Del 5 al 9 de maig Sabadell celebrarà la segona festa local amb activitats de cultura popular, religioses, esportives, visites guiades al patrimoni, activitats familiars i concerts

Presentació del programa d’actes de l'Aplec de la Salut del 2016

 

Avui s’ha presentat en roda de premsa el programa d’actes de l’Aplec de la Salut d’aquest any. L’Aplec és la segona festa local i una de les més antigues de la ciutat i ha mantingut sempre un fort caràcter tradicional, amb cites clàssiques com la Pujada a la Salut, la ballada de sardanes, el concert de la Banda de Música de Sabadell o la cercavila popular, a més de la seva vessant religiosa.

 

Els actes de l’Aplec comencen, com cada any des del 1981, amb la Trobada de Corals i Infantils, que aquest any tindrà lloc al Teatre la Faràndula, el dijous 5 i el divendres 6.

El diumenge 8 de maig hi haurà activitats tant a la pl. de Sant Roc com al voltant del Santuari de la Salut. Durant tot el dia l’associació L’Animalada portarà a terme un programa que inclou activitats festives i artístiques per a tota la família. El mateix dia, l’Orquestra de Cambra de Sabadell oferirà un concert que tindrà la particularitat que no tan sols interpretaran peces per a formació de cambra, sinó que deixaran fer un tastet de l'òpera Fairy Queen de H. Purcell. Alhora, a la tarda, Sabadell Sardanista durà a terme el tradicional Concurs de Colles Sardanistes. Ja el dilluns, 9 de maig, al matí, les societats ocellaires faran els concursos d’ocells i, a la tarda, es podrà participar en una ballada de sardanes organitzada per ACF Sabadell Sardanista.

Montserrat Chacon, regidora de Cultura, ha afirmat que

que és bo que en el programa de l’Aplec destaquin les activitats que organitzen les entitats de la ciutat, reflex de l’enorme activitat del teixit associatiu de Sabadell

Les tretze entitats de la ciutat que organitzen activitats per l’Aplec de la Salut són: ACF Sabadell Sardanista, Amical Mauthausen, Banda de Músics, Balladors i Artistes L’Animalada, Coral Cantaires de Can Feu, Fundació de la Mare de Déu de la Salut, Gegants i Capgrossos de Sabadell, Grup Sardanista Mirant al Cel, Orquestra de Cambra de Sabadell, Museu d’Història de Sabadell, SMATSA, Societat Ocellaire Ca n’Oriac, Societat Ocellaire Sabadellenca, Gimnàs Municipal, Sabadell Atletisme i Unió Excursionista Sabadell.

Activitats esportives

El diumenge 8 de maig, a les 5 de la tarda, es podrà participar en la cursa solidaria Sabadell corre pels nens, #luchemosconalvaro, que recaptarà fons per lluitar contra les malalties dels infants. La cursa, de 5 km, començarà i acabarà a l’estadi de la Nova Creu Alta.

El dilluns, 9 de maig, a les 10 del matí, es podrà pujar caminant a la Salut, després d’haver fet un tast de coca i xocolata davant de la Fira de Sabadell (plaça de la Sardana). La pujada a la Salut l’organitzada la Unió Excursionista Sabadell i compta amb la col·laboració i suport de diverses institucions i empreses, entre les quals l’Ajuntament de Sabadell. Es recorre una distància aproximada de 7 quilòmetres.

Organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, juntament amb les entitats d’atletisme de la ciutat –Sabadell Atletisme–, tindrà lloc el novè Cros de la Salut, que començarà a les 11.15 h. Hi haurà tres categories per edats: infantil (fins als 13 anys), absoluta (de 14 als 35 anys) i veterans (més de 35 anys). Els participants en categoria infantil faran una volta al circuit (750 m), els veterans en faran dues (1.500 m) i la categoria absoluta 3 (2.250 m). Els primers classificats de cada categoria, tant masculina com femenina, rebran trofeus que es lliuraran a la línia d’arribada, un cop acabada la cursa. Es concedirà també un premi de 180 euros en material esportiu al centre escolar o entitat de Sabadell amb més participants inclosos a la classificació general.

D’altra banda, a les 12.30 h, es podrà participar en una classe oberta de zumba davant de la font de la Salut organitzada pel Gimnàs Municipal.

Ofrena floral al monument a les víctimes del nazisme

Com cada any, a les 11 del matí del dilluns 9 de maig, hi haurà l’ofrena floral en memòria dels sabadellencs morts al camp d’extermini de Mauthausen i de totes les víctimes del nazisme. Organitzat per l’Ajuntament, amb la col·laboració de l'Amical Mauthausen, tindrà lloc al monument a les víctimes del nazisme que es troba al recinte de la Salut

En aquest sentit, Marisol Martínez, regidora d’Esports, ha destacat que

el d’aquest any és un Aplec amb cultura popular, tradició i memòria històrica

Servei especial de la línia d’autobús F4

Amb motiu de la Festivitat de l’Aplec de la Salut, el servei de la línia F4 es manté com un festiu habitual, però es reforça des de les 8.30 fins a les 21.30 h, amb una freqüència de pas de 15 minuts, des de la rda. de Zamenhof (parada de l’intercanviador) fins al Poblenou, en tots dos sentits.