PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  17
  Febrer
  2017

  Prop d’una vintena de centres educatius ja s’han adherit a la campanya Entorns sense Fum

  La iniciativa vol evitar que es fumi als voltants de les escoles per protegir els infants i adolescents

  Prop d’una vintena de centres educatius ja s’han adherit a la campanya Entorns sense Fum

  La campanya Entorns sense Fum ja té una vintena de centres educatius de la ciutat adherits. Amb la proposta, impulsada per l’Ajuntament amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, es vol evitar que es fumi al voltant de les escoles, per protegir infants i adolescents. En el marc de la campanya, els centres educatius que s’hi han sumat –escoles bressol, centres d’infantil i primària i un institut–, han signat un manifest d’adhesió.

  L’Ajuntament està col·locant plaques informatives a l’entrada dels centres educatius, en què es recorda que el fum del tabac és un risc per a la salut i el compromís de la comunitat educativa amb els objectius de la campanya. Es preveu incrementar les adhesions les properes setmanes, amb la celebració de diversos consells escolars als centres educatius.

  Amb Entorns Sense Fum es volen combatre les conseqüències negatives que pot tenir en infants i adolescents l'anomenat "fum de segona mà" i també evitar que pares, mares, professorat, etc. fumin al voltant de les escoles, ja que esdevenen models de conducta de referència per a l'alumnat.

  Avui, s’ha col·locat el rètol de la campanya a l’Escola Roureda. El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha explicat que “en una ciutat tots els espais tenen una dimensió educativa. En aquest sentit, els adults hem de ser conscients que les nostres actituds esdevenen models d’aprenentatge per als més joves. Amb aquesta campanya pretenem que tothom col·labori per fomentar aquests hàbits saludables”.

  Per la seva part el regidor de Salut, Ramon Vidal, ha remarcat que “amb la campanya volem fomentar la corresponsabilització en la transmissió a infants i adolescents de valors i d’hàbits saludables. Aquest treball compartit entre administració, docents i famílies és la millor manera de d’evitar reproduir models i conductes no saludables”.

  Teresa Casan, directora de l’Escola Roureda, ha explicat que amb l’adhesió a la iniciativa “l’escola pren el compromís de crear entre tots un espai on no es fumi i evitar que els infants rebin models de conducta no saludables. Per això estem fent difusió entre les famílies i l’AMPA, volem la seva complicitat per construir models educatius”.

  Amb la voluntat de difondre els objectius dels Entorns Sense Fum i convidar a l’adhesió, l’Ajuntament va comunicar la campanya tant als centres educatius com a les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA). Així mateix, ha editat un díptic on s’explica la proposta i es recorden els recursos públics per a aquelles persones que vulguin deixar de fumar.

  També, en el cas que no es pugui o no es vulgui deixar de fumar, es donen algunes recomanacions perquè l’hàbit tabàquic tingui el menor impacte possible en els infants. A més, amb l’adhesió, els centres comuniquen la campanya a pares i mares, professorat i personal d’administració i serveis per reforçar la sensibilització.

   

  Categories Educació, Salut Tags educació, Entorns sense Fum, fumar, salut