PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

19
Febrer
2014

Prop de 300 empreses locals col·laboren amb el Vapor Llonch en el foment de l’ocupació a Sabadell dels col·lectius més vulnerables

L’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch, ha organitzat la tercera edició de la jornada IntegraRSE amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Obra Social de la Caixa i la Generalitat de Catalunya

L’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch, ha organitzat la tercera edició de la jornada IntegraRSE amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Obra Social de la Caixa i la Generalitat de Catalunya. L'acte conduït pel periodista, Manuel Campo Vidal ha comptat amb la participació de l’Alcalde de Sabadell, Joan Carles Sànchez, vicepresident primer de la Diputació de Barcelona i President delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Ferran Civil, la Subdirectora General d’Economia Social i Cooperatives del Departament d’Empresa, Roser Hernández i el Sotsdirector de l’àrea social de l’Obra Social de la Caixa, Jaume Farré.

Tal i com ha comentat en l’acte d’aquest matí l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez:

Avui a Sabadell demostrem que del discurs podem passar a la practica real. Als exemples d'integració real en el mercat laboral gràcies a l'esforç d'empreses de la ciutat. No és un fet menor, perquè a través de la integració laboral d’aquestes persones, obtenen prestigi social i això es una integració completa per evitar l’exclusió social. Incorporar aquestes persones trenca amb la inèrcia de certa exclusió d'alguns col·lectius i destaca la col·laboració entre l'àmbit públic i l'àmbit privat per fer possible les polítiques d'inclusió

i ha fet referència a la modificació de La Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (ARSAL), que disminueix les possibilitats de l'administració pública local per abordar aquestes situacions.

L’acte d’avui ha estat de reconeixement públic per a les empreses que aposten per la igualtat com a estratègia. En concret, s’han convocat prop de 300 empreses locals que han col·laborat amb el  Vapor Llonch en el foment de l'ocupació a Sabadell durant el 2012 i 2013. Aquestes empreses han contractat principalment persones usuàries del Vapor Llonch pertanyents als col·lectius que tenen més dificultats per accedir al mercat de treball, altres empreses també han col·laborat en alguna acció formativa o similar acollint persones en pràctiques.

En concret, s’han incorporat a les plantilles d’aquestes empreses persones que pel llarg període que portaven a l’atur, la seva poca experiència laboral, grau de discapacitat o condició social, entre d’altres coses, no haurien pogut entrar al mercat laboral.  En aquests casos, el Vapor Llonch ha pogut fer la seva tasca d’intermediari entre les empreses disposades a contractar personal d’aquestes característiques i persones que buscaven una feina.

El Vapor Llonch compta, en aquests moments, amb una borsa de treball amb més de 6.000 currículums de professionals actualitzats. El tret diferenciador d’aquesta borsa respecte altres és per una banda l'atenció tècnica personalitzada que reben les empreses i els candidats/es i, per l'altra banda, el seu caràcter local. La majoria de gent inscrita és de Sabadell, el que suposa un valor afegit per a què les empreses que prioritzen la proximitat puguin fer-ne ús.

Els resultats obtinguts durant  2013 gràcies al suport dels gremis i altres entitats,  són 1.338 llocs de treball gestionats des del Vapor Llonch amb un grau de cobertura de prop del 80%. Les empreses valoren amb un notable alt aquest servei. Un dels ingredients de l’èxit d’aquest treball  és la xarxa i nivell de coneixement de la realitat empresarial de la ciutat. Tot i l’existència d’operadors públics i privats dedicats a la gestió d’ofertes de treball, de les dades d’activitat del conjunt d’oficines de Treball de Catalunya en la gestió de l’oferta difoses via web es pot concloure que el Vapor Llonch és un dels major operadors públics de Catalunya en aquest àmbit.

A més, anualment es gestionen més de 300 convenis de pràctiques de formació per als alumnes dels cursos que s’imparteixen des del Vapor Llonch.  Tot plegat és possible gràcies al treball personalitzat que comporta també la visita del personal tècnic del Vapor Llonch a la pròpia empresa. Només durant 2013, es van realitzar 245 visites d’empreses per establir acords de treball conjunt.

Serveis a les empreses

L’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch ofereix de manera permanent a les empreses del territori un conjunt de serveis de recerca, selecció i avaluació de personal per trobar els candidats amb les característiques tècniques i humanes que s'ajustin a cada lloc de treball. Per tant,  qualsevol empresa del territori que necessiti cobrir una plaça vacant pot sol·licitar aquests recursos, independentment del sector d’activitat al qual pertanyi o de la seva dimensió.

El Vapor Llonch es compromet des de l'inici al costat de l'empresa en el moment d'anàlisi de necessitats i elaboració del perfil idoni, així com l'acció posterior fins trobar la persona que l'empresa necessita. Un equip realitza la recerca de possibles candidats entre tots els usuaris del Vapor Llonch que estan en procés de recerca de feina i a posteriori es fa una avaluació individualitzada. D’aquesta manera, l’empresa rep una proposta acurada de professionals, la majoria de Sabadell i el seu entorn que poden encaixar a l’empresa.

Com a suport les empreses poden comptar també amb la borsa de treball en línia www.sabadelltreball.cat. Les empreses poden penjar una oferta en format web o vídeo i rebre, en poc temps, els currículums dels candidats que s'inscriguin a les seves ofertes.

Per completar la informació que s’ofereix a través del portal i seguint amb l’aposta per eines de base tecnològica, s’ha obert grup a Linkedin i un perfil a Twitter (@sbdtreball). L’objectiu és incrementar la interacció amb les empreses i els professionals. D’altra banda, per facilitar l’accés a les ofertes publicades al web també es poden consultar des de dispositius mòbils a través de l’app “SBD 2.0”. Aquesta app recull el conjunt de serveis que ofereix l'Ajuntament de Sabadell, entre els quals la Borsa de Treball.

Subvencions per les empreses per contractar personal

En el decurs de l’acte celebrat avui a Fira també s’han presentat els nous programes amb bonificacions per la contractació de personal que s’activen al Vapor Llonch. Es tracta dels programes Joves per l’Ocupació, i Fem ocupació per Joves, subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, Fons Social Europeu i el Pla Municipal per crear ocupació de l’Ajuntament de Sabadell.

El programa Joves per l’Ocupació permet a les empreses rebre fins a 3.871,80€ de subvenció per a la contractació de joves  de 16 a 25 anys durant el període mínim de 6 mesos. El Vapor Llonch formarà als joves abans de la contractació en una d’aquestes especialitats: Operacions auxiliars de comerç, Operacions bàsiques de cuina, restaurant i bar, Operacions auxiliars de serveis generals administratius, Operacions auxiliars de manipulació i magatzem informatitzat.

El programa “Fem ocupació per Joves” també permet rebre fins a 3.871,80€  de subvenció per a la contractació de joves, en aquest cas d’entre 18 i 30 anys, durant el període mínim de 6 mesos. El primer pas d’aquest programa és detectar la necessitat de l’empresa i la descripció de la posició a cobrir i després es cerca la persona amb les competències adients.  Vapor Llonch s’encarregarà del reclutament i la pre-selecció i l’empresa decideix. Finalment es dissenya una formació complementària per millorar l’adequació al lloc de la persona a contractar. Aquesta formació serà simultània al treball, tot i que en un 25% de les hores totals es pot realitzar abans del començament del contracte.

En el cas de Pla Municipal per crear ocupació, les empreses podran rebre fins a 3.000€  de subvenció per a la contractació d’una persona major de 45 anys durant el període mínim de 6 mesos. En aquest cas, està explícitament estipulada la necessitat que l’empresa incrementi amb el contracte subvencionat la plantilla existent i la mantingui durant el període ofert en la seva sol·licitud.

Qualsevol empresa interessada en aquests programes pot ampliar la informació a través del web sabadelltreball.cat  o formalitzar la seva sol·licitud adreçant-se al Vapor Llonch o enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..