PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

18
Juliol
2016

Prop de 50 persones participen en la cloenda dels programes de Treball i Formació

El 2016 es preveu superar la xifra de 485 les persones en atur.

Prop de 50 persones participen en la cloenda dels programes de Treball i Formació

Les 49 persones que han participat en els programes de Treball i Formació, organitzats per l’Ajuntament de Sabadell, han rebut un diploma que acredita el seu pas per aquest projecte en un acte de cloenda celebrat el passat divendres. Es tracta de plans d’ocupació finançats amb fons provinents de la Generalitat emmarcats en els Programa mixt Treball i Formació adreçat a persones en situació d’atur.

Aquests programes, que van començar a finals de l’any passat i han finalitzat durant els mesos de juny i juliol, tenen com a finalitat la realització d’obres i serveis d’interès general i social al conjunt de la ciutat, amb la contractació de persones en atur que tenen més dificultat a l’hora d’accedir al mercat laboral, com poden ser persones aturades de llarga durada, de 30 anys o més, o que no reben cap tipus de prestació o subsidi.

A través d’aquests projectes, totes les persones participants tenen un contracte de 6 mesos i l’activitat laboral es combina amb la formativa. D’aquesta manera, es proporciona a tothom, a més d’experiència laboral, els coneixements i les habilitats que els capacitin professionalment i possibilitin la seva inserció posterior en el mercat de treball.

En aquesta edició s’han desenvolupat les especialitats d’auxiliars de neteja d’equipaments, auxiliars de neteja viària, jardineria, instal·ladors, paletes i pintors.

Per al regidor de Treball i Empresa de l’Ajuntament de Sabadell, Eduard Navarro,

l’essència d’aquests programes és que les persones participants en puguin treure el màxim profit de cara al seu futur professional. És tan important que les persones beneficiàries hagin gaudit d’un contracte laboral de 6 mesos com haver adquirit els coneixements i les habilitats que els poden facilitar una mica més la inserció posterior en el mercat de treball

Programa de treball i formació per a persones perceptores de la Renda Mínima d'Inserció

Aquest programa de foment de la contractació s’adreça a persones amb greus dificultats econòmiques i socials ateses per la renda de solidaritat que s'inclou en les actuacions de suport a la inserció laboral adreçades a aquestes persones en el marc del Pla individual d'inserció i reinserció social i laboral.

En aquest cas, les 36 persones participants a través d’aquest Pla s’han pogut beneficiar d’un contracte de 6 mesos de durada a jornada completa i, a la vegada, d’una formació transversal modular en competències lingüístiques i competències digitals de 30 hores de durada.

Plans d'Ocupació del Pla de Barris al Districte 6

Emmarcats dins del projecte de Pla de Treball als barris del Districte 6 (zona sud), són programes adreçats a persones en situació de desocupació però empadronades als barris del Districte 6 de Sabadell: Campoamor, les Termes, la Creu de Barberà i Espronceda.

El programa incloïa la contractació d’un total de 13 persones participants per un període de 6 mesos, des del febrer fins al juliol de 2016.

Contractació de persones

Durant l’any 2016 es preveu superar la xifra de 485 persones usuàries en atur com a participants en algun dels programes de Treball i Formació en les seves diferents modalitats, entre els que ja van començar a finals del passat any i les que es preveu iniciar els propers mesos.

Per a la majoria de les convocatòries que puguin sorgir convé estar inscrit a l'OTG, ja que és des d'allà d'on es deriven les persones usuàries. Per a algunes de les convocatòries es publica exclusivament a través de la borsa de treball en línia on es detallen els requisits de cada procés de selecció ja que, tot i que el requisit fonamental per participar és estar en situació d’atur, cada programa té unes condicionants específics que cal tenir en compte.