PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

18
Gener
2016

Prop de 650 alumnes participaran aquest curs en el taller Fem eines, fem foc, del Ciutat i Escola

Prop de 650 alumnes participaran aquest curs en el taller Fem eines, fem foc, del Ciutat i Escola

El taller Fem eines, fem foc, inclòs dins l’oferta del programa municipal Ciutat i Escola, compta el curs 2015-2016 amb prop de 650 alumnes inscrits, cosa que confirma una vegada més l’èxit de convocatòria de la proposta. Organitzat pel Museu d’Història de Sabadell, el taller s’emmarca dins l’activitat Viure a la Prehistòria, que permet donar a conèixer, per mitjà de diversos tallers, diferents aspectes clau de la vida en aquest període de la història de la humanitat. Les inscripcions per a Fem eines, fem foc continuen obertes.

Per mitjà de Fem eines, fem foc, els participants, procedents de 16 escoles de la ciutat, es desplacen al Museu d’Història, on, a partir de l'anàlisi dels estris trobats en les excavacions arqueològiques, un monitor fa demostracions de tallar sílex i d'encendre foc i després cada participant fabrica la seva pròpia eina de sílex amb mànec de fusta.

A més d’aquest taller, Viure a la Prehistòria inclou altres propostes: Fem de paleoantropòlegs, Fem pigments i pintem, Fem una galeta i Fem un bol d'argila.Amb les propostes, els alumnes poden conèixer més a fons com es vivia a la Prehistòria, veure les similituds i els canvis entre la vida en aquest període i l'actual i valorar les diferents cultures. Amb tot, es treballen les competències artística i cultural, el fet d’aprendre a aprendre i el coneixement i la interacció amb el món físic.

Ciutat i Escola

El programa Ciutat i Escola del curs 2015-16 consta de 373 activitats. Aquesta àmplia oferta és possible gràcies a la participació d’unes 65 entitats, empreses i departaments de l’Ajuntament, que formen part del Consell d’Entitats Ciutat i Escola i que, sota la coordinació municipal, dediquen esforços i temps per oferir als infants i joves un tipus d’aprenentatge viscut en primera persona quecomplementa les matèries curriculars pròpies dels centres educatius.

Portal d’activitats del Ciutat i Escola