PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
Febrer
2020

Prop de 80 alumnes debatran sobre la realitat de les dones a Sabadell en el marc de l’activitat “Els nois i les noies tenen la paraula”

Alumnes de l’escola Arraona, Virolet i Xaloc celebren una trobada intercentres en el marc del programa Ciutat i Escola

Prop de 80 alumnes debatran sobre la realitat de les dones a Sabadell en el marc de l’activitat “Els nois i les noies tenen la paraula”

En el marc del programa Ciutat i Escola, el dijous 13 de febrer tindrà lloc una trobada d’alumnes de les escoles Arraona, Virolet i Xaloc al Casal Pere Quart. En total, prop de 80 estudiants participaran en l’activitat “Els nois i les noies tenen la paraula”, una ocasió per posar en pràctica els aprenentatges relacionats amb els processos de participació ciutadana, a través d’un espai de diàleg on els nois i noies poden expressar la seva opinió sobre diferents temes.

Aquesta és la primera trobada dels centres participants en “Els nois i les noies tenen la paraula”, un marc de debat i reflexió entre alumnes de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO sobre temes de ciutat. Aquest curs el tema escollit és “Les dones a Sabadell”.

El treball a fer al Casal Pere Quart s’estructurarà en dos blocs: en un primer bloc es treballa la figura de dones cabdals de la ciutat en el desenvolupament dels àmbits político-social, científic i artístico-cultural; i en el segon bloc, els infants i joves podran reflexionar sobre com visualitzar i fomentar aquestes aportacions des d’una perspectiva de gènere. És a dir, es reflexiona sobre com es poden promoure i fer més visibles les contribucions de les dones des d’un àmbit de ciutat.

Una anàlisi adaptada a cada grup classe, senzilla però alhora profunda i viscuda en primera persona, serà la metodologia que es portarà a terme perquè els infants i joves participants puguin expressar lliurement les seves opinions, basades en informació contrastada i en el respecte cap als altres.

“Els nois i les noies tenen la paraula” s’estructura en tres sessions al llarg del curs escolar en què parlen sobre temes de ciutat. El professorat compta amb l’assessorament tècnic necessari i amb una guia didàctica per desenvolupar a l’aula, a més d’una sessió de formació. En les trobades dels alumnes s’elabora conjuntament el document de treball sobre el tema escollit, un producte que cap a final de curs s’ha de presentar davant l’alcaldessa i altres representants municipals.