PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

30
Octubre
2018

Quaranta alumnes participen en el programa de foment de la comprensió lectora Lecxit

Falten persones voluntàries de suport al programa a Can Puiggener, al nord i al sud de la ciutat

Quaranta alumnes participen en el programa de foment de la comprensió lectora Lecxit

Aquest mes d’octubre s’han iniciat a Sabadell les sessions del programa Lecxit, per millorar la comprensió lectora dels infants. El projecte, en el marc del qual cada nen o nena participant treballa la lectura de manera lúdica i amena amb el suport d’una persona voluntària, arribarà aquest curs 2018-2019 a uns 40 infants de Sabadell. Impulsat per la Fundació Jaume Bofill i a la nostra ciutat en coordinació amb l’Ajuntament, el Lecxit parteix de la base que el desenvolupament de la comprensió lectora és un element clau per aconseguir un bon rendiment escolar en totes les matèries i afavorir l’èxit educatiu. El programa compta, així mateix, amb la necessària implicació dels centres educatius i les biblioteques municipals.

Tot i que a hores d’ara a Sabadell hi participen al Lecxit 38 voluntaris i voluntàries, se’n necessitarien més. És per això que l’Ajuntament fa una crida a la participació per tal de poder ampliar el voluntariat del programa a les zones de Can Puiggener, nord i sud.

El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha volgut destacar especialment

“la tasca dels voluntaris i voluntàries, que destinen part del seu temps a projectes que treballen per al bé col·lectiu. En aquest cas, amb la seva implicació, fan possible que els infants millorin la comprensió lectora i, per tant, tinguin més fàcil assolir l’èxit educatiu”. Així mateix, ha subratllat “l’alt valor del Lecxit com a projecte de cohesió social, que afavoreix la relació entre persones de diferents edats”.

Per mitjà del Lecxit, cada infant participant i el seu voluntari/voluntària de referència es troben periòdicament a una biblioteca per treballar la lectura. Aquest curs inicialment està previst que participi al programa alumnat de 7 centres educatius: les escoles Joan Maragall, Agnès Armengol, Calvet d’Estrella, Floresta, Andreu Castells, La Romànica i Espronceda. Les sessions tindran lloc a cinc biblioteques municipals: Nord, Sud, Can Puiggener, La Serra i Ponent.

La regidora de Cultura, Montserrat Chacon, ha destacat que

“el Lecxit és una bona mostra de com treballant de forma transversal i col·laborativa podem assolir bons projectes. Per això les biblioteques municipals s’impliquen en una activitat que, com aquesta, afavoreix el gust per la lectura. Amb el Lecxit els infants milloren la comprensió lectora i s’acosten als equipaments bibliotecaris i a totes les oportunitats que una biblioteca els pot oferir”.