PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

05
Febrer
2020

Rebuda a les alumnes de l’Escola Mare de Déu de la Salut que han creat un plàstic biodegradable

El projecte de ciències de batxillerat recorre certàmens internacionals acumulant premis i reconeixements

Rebuda a les alumnes de l’Escola Mare de Déu de la Salut que han creat un plàstic biodegradable

El Saló de Plens de l’Ajuntament ha acollit aquesta tarda la rebuda institucional a tres alumnes de l’Escola Mare de Déu de la Salut, el treball de les quals en la creació d’un plàstic biodegradable ha estat reconegut amb diversos premis  i reconeixements. Es tracta d’Alèxia Córdoba, Victòria Dugo i Cristina Bros. A la rebuda, presidida per l’alcaldessa Marta Farrés i que ha comptat amb la presència del regidor d’Educació, Manuel Robles, han assistit també el tutor del projecte, Sergi Bonet, i representants de l’equip directiu del centre educatiu sabadellenc, així com membres del consistori.

L’estudi fet per les tres estudiants ha passat per la fira internacional Exporecerca de Barcelona, per la fira de projectes innovadors MCTEA del Brasil i al juny participaran a la Genius Olympiad, a Nova York.

Les alumnes van estar treballant durant mesos per trobar una fórmula que els permetés crear un bioplàstic que, alhora, servís per fabricar altres productes, com ampolles, gots o bosses. A més, aquest material es descomposa quan deixa d’estar en contacte amb l’aigua, sense deixar residus. De fet, gràcies a les seves proves de laboratori han aconseguit dos mètodes diferents per obtenir bioplàstic.