PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

20
Octubre
2014

Recepció a una delegació de l’institut italià Claudio Casteller, que participa en un projecte Comenius juntament amb l’Institut Pau Vila

El Saló de Plens de l’Ajuntament ha acollit aquest matí una recepció a una delegació de l’Institut Scuola Media Statale Claudio Casteller, de la zona de Treviso (Itàlia), que aquests dies visita la nostra ciutat en el marc d’un projecte Comenius, d’àmbit europeu, que s’està portant a terme conjuntament amb l’Institut Pau Vila de Sabadell. La trobada l’ha presidit l’alcalde, Joan Carles Sánchez i, a banda dels membres de la delegació, ha comptat amb l’assistència d’una representació del centre educatiu sabadellenc. El projecte impulsat per totes dues escoles és el Comenius Bilateral Building Bridges: Across Lands, Cultures and Generations (Construint ponts: a través dels Territoris, Cultures i Generacions).

Sota aquest títol, es vol encabir qualsevol activitat que fomenti el diàleg entre països i cultures a través de les tradicions, la història, el llegat tecnològic, artístic i científic, l’esport, les llengües o els sistemes informàtics per a la comunicació i, al mateix temps, tractar el tema del diàleg intergeneracional a través de l’escola abans i ara.

Tal i com ha declarat l’alcalde en la recepció d’aquest matí:

“som una ciutat agermanada amb Prato per la nostra tradició tèxtil. Considerem que aquest intercanvi cultural i educatiu és molt positiu i estic segur que heu pogut comprovar de primera mà les possibilitats i serveis de la ciutat”.

Per la seva banda, els alumnes que han agafat la paraula han volgut donar les gràcies a la famílies acollidores i a tot el professorat per les activitats i sortides que han pogut gaudir durant aquests dies.

El projecte consisteix en treballar conjuntament des de diverses matèries: anglès, socials, llengua castellana, tutoria, alternativa a la religió, educació física, ciències naturals, educació visual i plàstica, tecnologia  i música. Les activitats que s’han anat desenvolupant al llarg d’aquests cursos han consistit en diferents visites  per analitzar els canvis dels edificis al llarg dels segles, observar i comparar la qualitat de l’aigua al riu Ripoll i a Venècia, estudiar els ponts com a elements d’unió i quines tècniques i materials de construcció s’han utilitzat, preguntar a pares, mares i avis com era l’escola abans i comparar-la amb l’actualitat, etc. Altres temes tractats incideixen en la connexió cultural –coneixent el carnaval i les mascares, dissenyant un logotip per al projecte, parlant de Tots Sants/Ogni Sancti i la Castanyada.

Enguany, els alumnes de Sabadell ja van visitar Treviso i Venècia el passat mes d’abril. Els alumnes italians van arribar a Sabadell la setmana passada i durant aquests dies han visitat, a banda de la nostra ciutat, altres municipis com Barcelona, Besalú i Figueres. Així mateix, s’han portat a terme activitats conjuntes organitzades per les famílies.

El programa Comenius té com a objectiu reforçar la dimensió europea en el camp de l’educació infantil, primària i secundària, tot promovent la mobilitat i la cooperació entre centres educatius.

A més del projecte Building bridges..., l’Institut Pau Vila també participa en un altre projecte Comenius: el projecte FEAST, Feeding Europe Applaying Sustanaible Technologies (Contribuïm a alimentar Europa aplicant tecnologies sostenibles).