PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

09
Gener
2017

Recomanacions de l'OMIC per anar de rebaixes

Elements que cal tenir en compte durant les rebaixes

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Sabadell recorda als consumidors els elements que han de tenir en compte a l’hora de comprar un producte o servei en època de rebaixes. En concret, l’OMIC adverteix que els productes rebaixats han de mostrar el preu antic i el rebaixat i han de tenir les mateixes garanties que abans dels descomptes. A més, els articles han d’haver estat a la venda amb anterioritat. Els comerços no poden adquirir-los especialment per a la venda en rebaixes.

Pel que fa a les condicions de venda, l'establiment ha de mantenir els mateixos criteris que durant la resta de l'any. Així, si habitualment accepta targetes de crèdit, també n'ha d'acceptar ara. Si l'establiment fa un val de compra durant les rebaixes, l'ha de fer pel preu realment pagat pel producte. D’altra banda, un cop anunciada la rebaixa d’un determinat producte per a una temporada determinada, l’establiment ha de disposar d’un nombre de productes idèntics als oferts per tal de vendre’ls en les mateixes condicions anunciades. Aquest estoc ha des ser proporcional a la durada de la venda en rebaixes i a la publicitat feta.

D’altra banda, l’OMIC recomana que els clients diferenciïn les vendes en rebaixes d’altres tipus de vendes a preus inferiors als habituals, com ara les vendes en liquidació (pel tancament o canvi d’orientació del negoci), les vendes de saldos (per tractar-se d’articles passats de moda o deteriorats) i les ofertes (per tal de promocionar un producte).

També s’indica la necessitat de parar atenció a quins són els productes realment rebaixats. Es poden trobar, en el mateix comerç, els articles rebaixats juntament amb altres que no ho estan. En tot cas, a l’establiment han d’estar ben diferenciats els uns dels altres. S’aconsella conservar els catàlegs comercials, la publicitat, les instruccions amb els preus i les característiques de l’article i demanar la factura o el tiquet de compra, amb la referència concreta de l’article que es compra.

Quant als canvis i devolucions, l’OMIC recorda que cal preguntar si els accepten, atès que no hi ha cap obligació de canviar o admetre la devolució d’un producte en perfecte estat, llevat que així ho anunciï l’establiment comercial o en el cas que la compra s’hagi efectuat a distància –per Internet, per telèfon...–. En aquest cas sí que es té dret a retornar el producte en el termini de 14 dies naturals des que s’hagi rebut.