CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  16
  Desembre
  2021

  Reconeixement a les persones i entitats que han participat en els programes d'acollida

  Reconeixement a les persones i entitats que han participat en els programes d'acollida

  Aquest dimecres a la tarda ha tingut lloc l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les Persones Migrades, que es commemora cada 18 de desembre i que enguany ha tornat a la presencialitat. La d’enguany és l’onzena edició de l’acte i d’aquesta manera es vol reconèixer l’esforç i la motivació de les més de 700 persones que han participat aquest any als programes d’acollida de l’Ajuntament de Sabadell per assolir competències lingüístiques en llengua catalana i castellana, coneixements laborals, i coneixement sobre la societat catalana i el seu marc jurídic.

  L’acte ha comptat amb Marta Morell, tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, i Eunice Romero, Directora General de Migracions, Refugi i Antiracisme. Hi han assistit les entitats que formen part de la xarxa d'acollida de la ciutat i les pròpies persones participants dels programes d'acollida. L’acte ha estat presentat per dues actrius de la companyia el Ensamble, formada per deu actrius de diferents països, i enfocada en temes socials com la immigració, la interculturalitat, i un llarg etcètera.

  Morell ha destacat la tasca de les administracions pel que fa a l’acollida:

  “Des de les polítiques públiques i la societat civil s’ha facilitat l’acollida als nostres pobles i ciutats. Treballem perquè les persones que arribin se sentin acollides, coneguin la nostra llengua, els drets i deures que tenim com a ciutadania i així podem sumar a tots i a totes en la defensa dels drets humans per a tothom”.

  Per la seva banda, Romero ha esmentat que

  “un dels reptes que volem encarar des de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme és remoure les barreres que tenim encara en l’accés a les oportunitats de manera igualitària per a tothom. La migració és el tret definitori del què som a Catalunya: un país de persones que hem anat arribant, un país de migracions i sobretot d’històries migrades”.

  En el transcurs de l’acte s’han projectat dos vídeos, amb el testimoni de diverses persones que han participat als Programes d’Acollida, i un altre amb algunes de les entitats que fan programes i activitats específiques per a dones nouvingudes a Sabadell. Ambdós vídeos es poden veure també a la web i les xarxes socials de l’Ajuntament.  

  Les persones assistents a l’acte també han pogut gaudir amb una mostra del taller de teatre intercultural per a joves que es va iniciar aquest passat octubre com un espai lúdic i participatiu per a joves d’origen migrant on poguessin trobar un lloc per la creativitat i l’autoconeixement. Al llarg de les sessions, els nois i noies que hi han participat han pogut tractar temes com la seva identitat, el dol migratori, els estereotips i els rumors, el racisme i la discriminació, el reconeixement de la diversitat cultural i la interacció positiva, a través d’exercicis d’improvisació, jocs, moviment corporal, dansa, música i tècniques teatrals.

  Un dels principals objectius de l’acte és reconèixer a totes les persones que han participat en els programes d’acollida, el seu esforç, la seva constància i la seva motivació per formar part de la vida de Sabadell. Per això es fa coincidir amb el dia 18 de desembre, Dia Internacional del Migrant. En aquest sentit, la tinenta d’alcaldessa ha posat en valor la riquesa de la diversitat:

  “Els conflictes existeixen, però el repte és saber gestionar-los i conviure dintre de la diferència. Per això volem impulsar polítiques que ens ajudin a viure en la diversitat i amb l’enriquiment que això suposa”.

  Des d’inici de 2021 i fins al 30 de novembre, s’han donat d’alta al padró de Sabadell 3.577 persones estrangeres, les quals provenen principalment de: Marroc, Colòmbia, Pakistan, Hondures i Veneçuela. Al juliol d’aquest any, el 13,28% de la població de Sabadell era d’origen estranger.

  Dia Internacional de les Persones Migrades

  Proclamat per l'Assemblea General de les Nacions Unides l’any 2000, tenint en compte el nombre elevat i creixent de persones desplaçades que hi ha al món, el creixent interès de la comunitat internacional a protegir efectiva i plenament els drets humans de totes les persones migrants, i destacant la necessitat de seguir treballant per assegurar el respecte dels drets humans i les llibertats fonamentals de totes les persones.

  Categories Nova Ciutadania, Drets Civils i Gènere Tags Dia Internacional de les Persones Migrades