PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

26
Octubre
2022

Reforç del transport públic i dels serveis d’informació al Cementiri per Tots Sants

Reforç del transport públic i dels serveis d’informació al Cementiri per Tots Sants

La commemoració de Tots Sants comportarà el desplegament d’un dispositiu especial per facilitar l’accés i visita de la ciutadania al Cementiri. Així, el servei d’autobusos es reforçarà ja durant el cap de setmana, com també el proper dimarts, dia 1. D’altra banda, el dia de Tots Sants es farà un especial esforç per facilitar la fluïdesa del trànsit en l’accés i sortida de l’equipament. Dins el cementiri, s’instal·laran taules informatives i el dia 1 a les 12 del migdia es celebrarà una cerimònia laica en record dels difunts a la Capella del Cementiri Vell. 

Tal com ha explicat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, que avui ha visitat l’equipament municipal,

“ja s’estan ultimant tots els preparatius per garantir que els nombrosos ciutadans i ciutadanes que cada any es desplacen al Cementiri amb motiu de Tots Sants puguin fer les visites amb la màxima comoditat possible. Un any que reprèn la normalitat després de la Covid i és ja sense restriccions. Amb aquest objectiu hem previst un dispositiu amb diferents mesures que facilitin a tothom el desplaçament a l’equipament com també la visita en record dels seus difunts. Mesures com ara més d’un miler de places d’aparcament, més transport públic i dues carpes informatives”.

Reforç dels autobusos

El reforç dels autobusos de connexió amb el Cementiri es portarà a terme ja aquest dissabte i diumenge per facilitar que es puguin espaiar les visites i contribuir a evitar aglomeracions. Així, hi haurà un reforç de les línies L4 i F4, en el seu recorregut entre la pl. del Vallès i el Poblenou.

Dissabte dia 29 i diumenge dia 30, els autobusos passaran cada 15 minuts entre les 8.30 i les 14.30 h. I dimarts, 1 de novembre, l’F4 en aquest tram passarà cada 10 minuts entre les 08.30 i les 14.30h i cada quart d’hora entre les 14.30 i les 18.30h. A la resta de trams i franges horàries, les línies mantindran el servei habitual.

Horari i informació

El proper 1 de novembre, el Cementiri de Sabadell estarà obert de 9 del matí a les 6 de la tarda. Durant la jornada, l’empresa concessionària de la gestió de l’equipament, hi ubicarà dues taules informatives: a l’entrada principal i a l’accés des del Poblenou, on s’atendrà i donarà suport al visitant, tot facilitant informació sobre la ubicació de les sepultures i altres dubtes. Durant la jornada de Tots Sants es reforçarà el servei de recollida de flors i de neteja global de l’equipament.

Així mateix, efectius de la Policia Municipal vetllaran per la fluïdesa del trànsit en les entrades i sortides de vehicles a la zona del Cementiri, comptant també amb la col·laboració de voluntaris de Protecció Civil

Millores a l’equipament

A hores d’ara s’està treballant en els projectes i tramitació per fer possibles diferents millores al Cementiri Municipal. Entre les properes actuacions, es rehabilitaran 31 tombes, el frontal de pedra dels blocs de nínxols de Santa Eulàlia i els blocs de Sant Salvador i de Sant Oleguer. També es faran reparacions als murs de Sant Nicolau i es millorarà l’accessibilitat a la Capella. Així mateix, 2 del panteons es reconvertiran en osseres.

D’altra banda, s’està planificant la urbanització de l’Accés Est des del Poblenou i l’arranjament de l’àmbit de la carretera del Mig. Aquesta obra permetria crear una nova zona de pas i connexió entre els cementiris Nou i Vell i acolliria nous espais com un cinerari comú, columbaris per guardar urnes i un espai de dol perinatal.