PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

29
Novembre
2018

Representants de 6 ciutats europees visiten Sabadell per aprofundir en l’estratègia local d'especialització intel·ligent

En el marc del projecte RELOS3 liderat per Sabadell on participen ciutats d’Itàlia, Polònia, Holanda, Estònia i Malta

Representants de 6 ciutats europees visiten Sabadell per aprofundir en l’estratègia local d'especialització intel·ligent

Sabadell i el seu ecosistema d’innovació ha despertat l’interès de totes les ciutats sòcies del projecte Interreg Europe RELOS3. Representants de Bologna (Itàlia), regió de Wielkopolska (Polònia), Emmen (Països Baixos), Tartu (Estònia) i Malta estan aquesta setmana a Sabadell, ciutat líder del projecte, per aprofundir en l’estratègia local d’especialització intel·ligent Vallès Industrial.

RELOS3 és un projecte finançat pel programa de la Comissió Europea Interreg Europe que té una durada prevista de cinc anys (2017-2021) amb l’objectiu d’intercanviar experiències sobre el desplegament local de les estratègies regionals d’especialització intel·ligent.

Durant el temps transcorregut les ciutats sòcies han fet una primera aproximació al context local i regional de cada país soci i en aquesta segona etapa cada soci tria el territori que, en funció del que ha conegut i de l’anàlisi de recull de bones pràctiques que s’ha fet en el marc del partenariat, té interès en conèixer amb més profunditat. En aquest cas, els membres del projecte s’han interessat per l’experiència de Sabadell per com està desenvolupant actuacions per convertir el territori en referent en l’àmbit del disseny aplicat a la indústria, amb una base tecnològica clau, tot això treballant sobre la base de reptes socials i del territori .

Com ha indicat el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro en el decurs d’una de les jornades de treball celebrada al Centre de Promoció Empresarial,

per nosaltres és un repte poder estar a l’alçada de les expectatives sorgides arran de les visites temàtiques ja realitzades. Alhora tenim el repte de liderar i coordinar un projecte d’èxit alineat amb les estratègies de desenvolupament europeu per consolidar el Vallès com espai amb capacitat d’atracció de les noves indústries.

Durant l’estada a Sabadell, els socis de RELOS3 també han pogut mantenir contacte amb Leitat Technological Centre, Iam3DHUB, ESDi, UAB, Parc Taulí i altres municipis amb els que es desenvolupa conjuntament el projecte d’especialització territorial Vallès Industrial.

Vallès Industrial

Aquest projecte és el resultat de l’aposta conjunta dels ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès, Sant Quirze del Vallès i Castellar del Vallès, la Fundació de Disseny Tèxtil (FUNDIT) la Fundació Parc Taulí i la Universitat Autònoma de Barcelona per marcar una estratègia de futur  basada en el potencial de la zona respecte el disseny i la innovació en sistemes industrials. La Generalitat de Catalunya ha considerat aquest projecte mereixedor del cofinançament del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Això fa que “Vallès industrial: innovació i disseny de la indústria europea” sigui un dels únics 4 Projectes d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de l'àmbit metropolità de Barcelona aprovats.

El projecte parteix d’una base sòlida d’estudi previ des dels municipis que ha permès identificar l’especialització econòmica amb més opcions per accedir als fons europeus adreçats a millorar el desenvolupament econòmic i la competitivitat territorial. En aquest punt l’administració amb el suport d’agents locals han plantejat un pla per posicionar el Vallès com a impulsor especialitzat de la innovació i el disseny en els sistemes industrials.

Entre d’altres coses, amb aquest projecte es vol fomentar el suport a la cultura emprenedora i l’aplicació de noves tecnologies a nous productes i serveis que donin resposta a reptes del territori. I això, tenint com a vector el disseny aplicat a la indústria amb l’objectiu final d’aconseguir un territori amb competències reforçades en aquest àmbit, empreses més competitives i llocs de treball amb professionals qualificats. El cost total del Projecte Vallès Industrial és de 3,2M€ i rep una subvenció d’1,5M€ d’Europa  per desenvolupar diferents operacions.