PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

05
Febrer
2016

Representants de Sant Boi visiten el Vapor Llonch per conèixer el servei prelaboral per a persones en tractament de salut mental

Representants de Sant Boi visiten el Vapor Llonch per conèixer el servei prelaboral per a persones en tractament de salut mental

El regidor de l’Àmbit d’inclusió de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, Javier López i responsables tècnics del Departament d’Inclusió Social i Igualtat han visitat el Vapor Llonch per conèixer de primera mà el funcionament del servei per a persones en tractament de salut mental preparatori abans d’accedir a una feina. La delegació ha estat acompanyada del regidor de Treball i Empresa de l’Ajuntament de Sabadell, Eduard Navarro.

L’Ajuntament, la Corporació Sanitària del Parc Taulí i l’Associació de Familiars de Salut Mental treballen conjuntament en aquest servei, denominat Prelaboral, des de fa 7 anys, adreçat a persones amb alguna malaltia mental diagnosticada i motivació per iniciar un itinerari de preparació laboral. L’objectiu és procurar la capacitació en habilitats laborals bàsiques com responsabilitat, autonomia o treball en equip.

Cada participant en aquest projecte compta amb un programa de treball individual, dissenyat en base a entrevistes personals, amb el suport en alguns casos seus familiars i la coordinació amb el seus centres de salut de referència. Per facilitar el coneixement i posar en pràctica les competències desitjades s’han creat espais de simulació productiva real, principalment en col·laboració amb entitats sense ànim de lucre i equipaments municipals.

Es tracta dels tallers d’auxiliar de cuina, d’auxiliar administratiu, d’auxiliar de jardineria, i pintura i bricolatge en els quals els participants tenen una aproximació a l’ofici però bàsicament aprenen competències laborals i poden comprovar en primera persona les seves possibilitats de recuperar el seu projecte vital i participar com a ciutadans en el seu entorn social i laboral.

Aquest servei compta en aquest moments amb 35 usuaris. Les principals necessitats detectades d’aquest grup és recuperar la confiança en sí mateixos, mantenir i pensar en algun projecte nou.

Servei d’Integració Laboral

El servei prelaboral forma part d’un projecte més ampli per atendre a persones en tractament de salut mental. Des del Vapor Llonch s’ofereixen accions d’orientació laboral, acompanyament, formació, etc per les persones usuàries i a la vegada es busquen i s’atenen empreses amb necessitat de personal que aposten per la integració laboral d’aquest col·lectiu. Destaca en aquest sentit la feina de l’Oficina Tècnica Laboral en funcionament des de l’any 2002.

Més informació: http://www.sabadelltreball.cat/serveis-vapor-llonch