PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

21
Febrer
2014

Restriccions de trànsit a la rambla d’Ibèria de Sabadell per les obres de perllongament d’FGC a partir de demà

Es tancarà a la circulació la rambla d'Ibèria, entre els carrers de Sant Jordi i de Pau Claris, durant un període de dos anys

Les obres de perllongament de la línia d’FGC a Sabadell comportaran a partir de demà dissabte, 22 de febrer, restriccions de trànsit a la rambla d’Ibèria, durant un període d’uns dos anys. En concret, es tancarà a la circulació el tram comprès entre els carrers de Sant Jordi i Pau Claris i es desviarà el trànsit pels carrers de l’entorn.

Actualment, la rambla d’Ibèria discorre en un tram per sota de les vies d’FGC. Els treballs de soterrament de les vies d’FGC previstos en aquest àmbit dins de la prolongació de la línia requereixen el tancament d’aquesta important via de comunicació de la ciutat, fins al final de les obres.

A més del trànsit local, aquesta restricció a la rambla d’Ibèria té incidència en els accessos a la ciutat, en especial des de la C-58; així, es recomana als usuaris de l’autopista que utilitzin sortides alternatives a la de Sabadell centre, així com l’ús de la ronda de l’Oest per accedir a la zona nord de la ciutat.

El transport públic, tant urbà com interurbà, modificarà el recorregut habitual. Així, les línies de transport urbà 4 i 44 en direcció als Merinals circularan pel lateral de la  rambla d’Ibèria, carrer de Jacquard i Cèsar Torres fins al passeig de Can Feu on recuperaran el recorregut. En sentit centre no es modifica.

S’han habilitat parades al carrer de Cèsar Torras cantonada Jacquard, així com al carrer de Mèxic, anul·lant les parades al passeig de Can Feu en direcció als Merinals, ja que quedaran sense servei.

D’altra banda, la línia 12 en direcció a Sant Quirze circularà pel lateral de rambla d’Ibèria, carrer de Jacquard, Cèsar Torras, Enginyer Playà fins a arribar a la plaça del Mil·lenari, on  recuperarà el recorregut. En sentit Sabadell, els autobusos es desviaran des de la plaça del Mil·lenari pel passeig de Can Feu i Pintor Borrassà fins al lateral de la rambla d’Ibèria, on recuperarà el seu recorregut.

S’han habilitat també parades al carrer de Cèsar Torres cantonada Jacquard, així com al carrer d’Enginyer Playà, quedant sense servei les parades de plaça del Mil·lenari (Can Feu) i rambla Ibèria (Rocafort).

Igualment les línies de transport interurbà, línia exprés e1, i les línies de servei nocturn N61 i N64 modificaran el recorregut des de plaça del Mil·lenari, circularan pel passeig de Can Feu, carretera de Terrassa i s’incorporaran a ronda de Ponent, on continuaran el seu recorregut habitual.

Paral·lelament, per facilitar la mobilitat i ordenar el trànsit s’han condicionat els vials alternatius a la rambla d’Ibèria; per exemple, s’ha modificat l’espai d’aparcament al passeig de Can Feu de manera que els vehicles disposin de com a mínim dos carrils de circulació per sentit.

Estat de les obres

El Departament de Territori i Sostenibilitat té en marxa el perllongament d’FGC a Sabadell (Metro del Vallès) que abasta 4,4 quilòmetres de nova línia, tot incloent 4 noves estacions (plaça Major, Eix Macià-Creu Alta, plaça d’Espanya i Ca n’Oriac), la remodelació i soterrament de Sabadell Estació i la construcció d’unes cotxeres a Ca n’Oriac. Aquesta actuació compta amb un pressupost de 430 MEUR.

Actualment, ja estan perforats els dos túnels que conformen el perllongament i es troben en marxa, a més dels treballs de soterrament a l’entorn de Sabadell Estació, els treballs d’obra civil de les noves estacions i de les cotxeres.

Durant el primer semestre d’enguany, s’impulsarà la licitació dels treballs d’arquitectura, instal·lacions, via, catenària, senyalització i enclavaments. Es preveu que la nova línia entri en funcionament el 2016.